Pericolul nestiut din salata. Ce ingredient o poate transforma intr-o bomba calorica

Publicat de Ana Ionescu in 05 Aprilie 2020
Pericolul nestiut din salata. Ce ingredient o poate transforma intr-o bomba calorica
Pericolul nestiut din salata. Ce ingredient o poate transforma intr-o bomba calorica

Salata este una dintre mancarurile sanatoase, recomandata adesea in dietele de slabire si nu numai.

Foarte important este insa modul in care preparam salatele. Foarte multe persoane adauga in acest preparat un ingrediente care ingrasa si este si foarte periculos pentru sanatate.

Medicul nutritionist, Mihaela Bilic, trage un semnal de alarma si explica ca uleiul reprezinta un pericol in salata atunci cand vrei sa slabesti sau sa iti oferi o masa sanatoasa.

Astfel, Bilic recomanda romanilor sa in locuiasca uleiul cu orice altceva. O salata cu trei linguri de ulei nu mai e salata, ci masa in toata regula.

Salata este felul de mancare cu care ne putem pacali cel mai tare. Avem impresia ca este un produs light/usor, cu multe legume, deci automat cu putine calorii. Asa ar fi, daca in salata nu ar exista ulei.

Pentru ca orice lingura de ulei este grasime pura (10 g grasime) si aduce in farfurie 100 calorii, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

Ce contine uleiul?

"Uleiul de orice tip contine acizi grasi polinesaturati care fac bine la sanatate si rau la silueta. Doza zilnica de care avem nevoie este de 1-2 linguri de ulei. Iar cand vine vorba de o salata, o singura tura de castron facuta cu sticla de ulei inseamna 5 linguri dintr-un foc", a adaugat aceasta.

Recomandarea nutritionistului

Mihaela Bilic recomanda sa numeram lingurile de ulei pe care le adauga. O lingura adaugata este echivalentul a 100 calorii.

Indiferent cae vorba de salata din frunze, legume, cu branza, peste sau carne la gratar, tineti cont ca diferenta dintre un fel de mancare dietetic si unul care ingrasa este facuta exclusiv de ulei. Numarati 100 calorii pentru fiecare lingura de ulei adaugata si veti vedea ce repede salata voastra devine o bomba calorica.

Sfatul meu? Folositi orice fel de topping (branzeturi, sunca, peste afumat, masline etc), condimente si ierburi aromate in loc de ulei, rezultatul final va fi mai gustos si mai putin caloric.

Iar pentru ulei folositi un dispozitiv tip spray, pulverizeaza uleiul pe o suprafata mare si un "puf are doar 30 calorii", a explicat nutritionistul.

Sursa: https://capital.ro
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: