Sanatate sau ce inseamna sa duci o viata echilibrata
Sanatate inseamna in primul rand eforturi in zilele noastre. Inseamna sa faci schimbari in stilul tau de viata astfel incat sa ai grija cat mai bine de corpul tau.
Sport, alimentatie sanatoasa si vizite la medic. Aceste actiuni ar parea suficiente pentru a avea o viata sanatoasa. Dar nu sunt indeajuns! O viata sanatoasa inseamna o schimbare reala a stilului tau de viata. Suntem fiinte vii si trebuie sa facem parte din natura si sa ne conectam cu ea.
Persoanele care locuiesc in orase intampina probleme in a duce un stil de viata sanatos, conectat la ecosistemul extern. Acest mod de viata afecteaza ciclurile naturale deoarece nu poti profita din plin de aerul proaspat, de natura. Este recomandat sa existe un echilibru intre ritmul agitat al orasului, artificial, si relaxarea pe care o ofera natura.
Sub "jungla de beton", foarte rar poti sa te bucuri si sa resimti aerul curat si temperaturi optime. Aceste dezechilibre provoaca tulburari, atat la nivel fizic, cat si psihic.
Sanatate inseamna natura
Sanatatea inseamna in primul rand natura si merge mana in mana cu schimbarea rutinelor. Ce ar trebui sa faci ca sa ai o viata sanatoasa si cat mai naturala?
Sa te bucuri de spatii deschise: asa cum am mentionat, contactul cu natura si exteriorul pot avea un impact urias asupra fizicului si psihicului, atat pe termen lung, cat si pe termen scurt.
Stilul de viata retras, in case mici si strazi inguste si aglomerate ne afecteaza viata si sanatatea. In plus, un spatiu mic amplifica problemele, solutiile devenind complexe, iar caile de rezolvarea tot mai putin vizibile.
Importanta luminii naturale: de la nastere, ciclurile naturale sunt fundamentale, deoarece la nivel biochimic suntem proiectati sa functionam pe baza schimbarilor de intensitate a luminii, schimbarile dintre serotonina si melatonina fiind unul dintre principalele exemple.
In acest sens, viata in oras se dezvolta in medii reglementate de lumina artificiala, care pe termen lung genereaza o pierdere a capacitatii de a procesa semnalele naturale de oboseala si trezire, modificand deciziile organismului la culcare si trezire.
Nu te izola: specia umana este pregatita sa traiasca in comunitate, noi suntem fiinte sociale care cauta comunicarea si una dintre consecintele stilului de viata descris mai sus este ca uneori acest principiu este uitat si izolarea este cautata si contactul fizic este respins.
De aceea, daca ceea ce iti doresti este sa ai o viata mai sanatoasa si cat mai naturala, este esential sa ai grija de efecte, prieteni si persoane dragi, vizitandu-i si vorbind cu ei in mod regulat si daca poti sa ii imbratisezi constant, mult mai bine.
Sursa: https://health.com