Formula matematica : Cate calorii trebuie sa consumi zilnic ca sa slabesti

Publicat de Ana Ionescu in 19 Mai 2020
Formula matematica : Cate calorii trebuie sa consumi zilnic ca sa slabesti
Formula matematica : Cate calorii trebuie sa consumi zilnic ca sa slabesti

Secretul pentru a nu castiga in greutate este sa mananci aceeasi cantitate de calorii pe care o consumi in fiecare zi. In medie, o femeie de 35 de ani, care cantareste 60 kg, care nu practica niciun tip de activitate fizica si care are un job sedentar, are nevoie de aproximativ 2000 de calorii pe zi.

Aceasta cantitate este necesara pentru corpul tau pentru a asigura functia tuturor organelor si sistemelor. Daca va consuma o cantitate mai mare de calorii, excesul va fi pastrat in organe si tesuturi, castigand in greutate, iar daca va consuma o cantitate mai mica, va pierde in greutate, deoarece variatiile de greutate sunt direct legate de cantitatea de calorii ingerate zilnic.

Tu stii cate calorii trebuie sa consumi zilnic pentru a pierde in greutate sau pentru a te mentine? 

Pentru a afla de cate calorii are nevoie corpul tau pentru a se mentine sanatos, poti utiliza urmatoarea formula matematica:

Femei

In continuare, trebuie sa tineti cont de tipul de activitate pe care il practicati zilnic si pentru aceasta trebuie sa multiplicati valoarea gasita in ecuatia de mai sus cu:

Barbati

Dupa aflarea valorii X trebuie sa multiplicati valoarea gasita cu:

Persoanele care nu desfasoara niciun tip de activitate fizica, care lucreaza in birouri si care stau mult timp ar trebui sa fie considerate activitati fizice usoare. Sarcinile moderate sunt cele care necesita un efort fizic mai mare, cum ar fi dansatorii, de exemplu. 

Cate calorii ar trebui sa fie arse pentru a pierde in greutate

Pentru a pierde 1 kg de greutate corporala este necesar sa se arda in jur de 7000 de calorii.

Este posibil sa consumi mai multe calorii prin cresterea nivelului de activitate fizica. Unele activitati ard mai multe calorii decat altele, dar asta depinde si de efortul pe care persoana il depune pentru a desfasura perfect activitatea.

De exemplu: o clasa de aerobic arde in medie 260 de calorii pe ora, in timp ce 1 ora de zumba arde in jur de 800 de calorii.

Dar exista mici obiceiuri pe care le poti schimba astfel incat corpul tau sa sau sa consume mai multe calorii, cum ar fi: schimbarea canalului de televiziune fara a folosi telecomanda, spalarea masinii si implicarea in activitati casnice, cum ar fi aspirarea unui covor. Desi se pare ca se consuma putine calorii, aceste activitati vor ajuta organismul sa arda mai multe grasimi si, prin urmare, sa piarda in greutate.

In plus, pe langa asta, daca trebuie sa slabesti, trebuie sa scazi si caloriile pe care le consumi prin alimente, de aceea este recomandat sa eviti alimentele prajite si alimentele bogate in grasimi si zaharuri, deoarece acestea sunt cele mai bogate in calorii.

Sursa: https://tuasaude.com
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: