Este dovedit stiintific: plansul te poate ajuta sa slabesti

Publicat de Ana Ionescu in 04 Iunie 2020
Este dovedit stiintific: plansul te poate ajuta sa slabesti
Este dovedit stiintific: plansul te poate ajuta sa slabesti

Cercetarile arata ca emotiile de intensitate mare cresc cortizolul, un hormon de stres care poate duce la cresterea grasimii abdominale daca nu este eliberat. Actul de plans ofera organismului o iesire pentru eliberarea hormonilor de stres si a toxinelor aferente.

Corpurile noastre produc in mod natural trei tipuri de lacrimi: reflexe, bazale si emotionale. Lacrimile reflexe sunt produse atunci cand ochii sunt expusi la iritanti si resturi. Lacrimile bazale sunt produse continuu pentru a oferi ochilor o lubrifiere adecvata.

Dr. William Frey, biochimist, a descoperit ca lacrimile reflexe sunt compuse 98 la suta din apa. Cand au fost testate lacrimile emotionale, lacrimile contineau nu numai apa, ci si hormoni de stres. Aceste rezultate sustin ideea ca lacrimile sunt supapa naturala de eliberare a organismului pentru acumulari de stres si toxinele sale rezultate.

Plansul nu poate doar sa contribuie la reducerea stresului, a hormonilor care determina greutatea, tristetii si mahnirii, dar poate ajuta si la exprimarea bucuriei si exuberantei. Asa ca data viitoare cand simti nevoia de a plange, plangi pentru ca ajuta la o sanatate mai buna.

Rasul ingrasa?

Rasul poate fi terapie pentru multe boli, inclusiv te poate ajuta sau motiva sa slabesti. Oamenii de stiinta il recomanda in curele de slabire.

O cercetare privind efectele rasului realizata de o universitate din California, relateaza ca rasul intareste sistemul imunitar si poate tine organismul departe de infectii, alergi si boli grave cum ar fi cancerul. Terapia prin ras produce anticorpi care lupta atat in combaterea problemelor respiratorii, cat si a infectiilor, produc endorfine, substante care cresc imunitatea organismului.

Rasul ne poate ajuta in combaterea stresului. Pe intelesul tuturor, cu cat radem mai mult, cu atat mai putin stresati vom fi. Atunci cand radem scadem nivelul hormonilor producatori de stres si creste circulatia sangvina.

Sursa: https://remedydaily.com
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: