Fructe si legume pe care trebuie sa le consumi in luna aprilie
Publicat de Ana Ionescu in 08 Aprilie 2020Luna aprilie este una bogata in ceea ce priveste fructele si legumele pe care le poti consuma.
Profita de numeroasele alimente naturale pentru a avea grija de sanatatea ta. Iata care sunt fructele si legumele lunii aprilie si ce beneficii au pentru sanatate:
Capsuni
Sunt considerate fructele afrodisiac, nu numai pentru culoarea lor rosie pasiune si forma inimii, ci si pentru ca proprietatile lor favorizeaza circulatia sangelui, dar cresc si libidoul.
Lamai
Lamaia poate fi gasita din lunile de toamna pana vara. Desi uneori poate avea mici pete maronii pe coaja, acestea nu afecteaza gustul sau, dar cele care par deshidratate sau moi ar trebui aruncate. Este un fruct foarte bogat in vitamina C si sunt recunoscute pentru proprietatile lor antioxidante si acidul citric.
Papaya
Papaya este un fruct tropical, originar din Mexic si cultivat in diferite regiuni ale lumii. Are un continut mare de apa, in jur de 90%. Datorita acestui procent ridicat de apa este un diuretic excelent.
Dovlecel
Pe vreme buna sosesc primii dovlecei, asa ca sezonul perfect pentru a-i consuma este vara, deoarece au nevoie de clima calda pentru a creste. Florile plantei sunt, de asemenea, comestibile si au o aroma foarte delicata.
Ananas
Ananasul este un aliment care furnizeaza carbohidrati, 13 grame pentru fiecare 100 de grame de fructe, dintre care aproape 10 sunt zaharuri. Foarte bogat in vitamine din grupa B, ananasul este, de asemenea, o sursa excelenta de vitamina C si furnizeaza minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu si zinc.
Banane
Bananele continua sa se coaca dupa ce a fost cules, iar proprietatile sale includ potasiu, vitamine B6, vitamina C si acid folic si sunt foarte bogate in fibre.
Spanac
Spanacul este o mare sursa de vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina K si vitamine din grupele B (B6, B2 si B1) si acid folic (vitamina B9), pe langa faptul ca este bogat in potasiu, ceea ce favorizeaza scaderea a tensiunii arteriale si a magneziului, necesare pentru mentinerea functiei musculare si nervoase si a metabolismului energetic.
Sparanghel
Sparanghelul este bogat in vitaminele A, C, E, vitaminele din grupa B (B1, B2, B6) si vitamina K, acidul folic, important in timpul sarcinii, minerale precum fier, calciu, fosfor, sodiu si antioxidanti (beta caroten , tocoferol si seleniu).
Morcov
Morcovul este o leguma care poate fi gasita in cea mai mare parte a anului. Pe langa fibre, apa si vitamina A, morcovii sunt o sursa buna de potasiu si fosfor, aliati buni in caz de oboseala mentala sau stare nervoasa.
Sursa: https://abc.es