Fructe pe care ar trebui sa le mananci zilnic daca vrei sa slabesti

Publicat de Ana Ionescu in 16 Aprilie 2020
Fructe pe care ar trebui sa le mananci zilnic daca vrei sa slabesti
Fructe pe care ar trebui sa le mananci zilnic daca vrei sa slabesti

Consumul de fructe si legume este cheia unei sanatati bune. Potrivit specialistilor, ar trebui sa mancam zilnic patru portii de fructe zilnic. In afara de beneficiile lor pentru sanatate, fructele te pot ajuta sa iti mentii si greutatea si chiar sa slabesti.

Iata ce fructe ar trebui sa mananci zilnic pentru a pierde in greutate:

Afine

Intr-un studiu BMJ realizat pe mai mult de 100.000 de barbati si femei, cercetatorii au descoperit ca subclase de antioxidanti puternici numiti flavonoizi - si anume flavonoli, flavan-3-ols, antocianine si polimeri flavonoizi - gasiti in fructe si legume selectate pot preveni cresterea in greutate.

Fructele cu cel mai mare efect asupra mentinerii greutatii au fost cele pline de flavonoide numite antocianine, iar afinele sunt in fruntea listei in aceasta privinta.

Aproximativ un sfert de ceasca de afine contine 10 miligrame de antocianine si fiecare crestere de 10 mg este legata cu o scadere de un sfert de kilogram pe parcursul a patru ani.

Afinele au o putere antioxidanta mare si sunt bogate in fibre, de aceea produc si mentin senzatia de satietate mai mult timp. 

Mere

Merele sunt bogate in polimeri flavonoizi si sunt, de asemenea, bogate in fibre, ceea ce le face unul dintre cele mai bune fructe pentru pierderea in greutate atunci când fac parte dintr-o dieta sanatoasa.

Merele trebuie consumate cu coaja pentru a obtine mai multe fibre, antioxidanti si pentru a avea un mai bun control asupra glicemiei.

Pere

Perele pot, de asemenea, sa previna cresterea in greutate,  iar acest lucru se datoreaza in mare parte polimerilor flavonoizi. Fructele care sunt bogate in antioxidanti flavonoizi si bogate in fibre sunt alegeri grozave pentru mentinerea greutatii, dar si pentru pierderea kilogramelor in plus. Fibra te umple si creeaza satietate.

Capsuni

Capsunile ajuta la mentinerea greutatii din acelasi motiv afinele: sunt bogate in antocianine. Le poti servi la micul dejun cu un iaurt cu continut scazut de grasimi sau ca o gustare dupa-amiaza.

Preocuparea multor persoane a fost faptul ca un consum regulat de fructe dulci poate provoca crestere in greutate datorita continutului de fructoza.

Cu toate acestea, anumite fructe precum mere verzi, pere si fructe de padure precum zmeura, capsunile si afinele sunt printre cele mai bune fructe pentru a le mânca ca parte a unui plan de gestionare a greutatii datorita continutului ridicat de flavonoide.

Sursa: https://thehealthy.com
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: