Dieta japoneza: slabeste 3 kilograme in 3 zile
Publicat de Ana Ionescu in 26 Aprilie 2020Japonezii sunt recunoscuti pentru stilul lor de viata foarte sanatos. Japonia are cel mai mic procent in cea ce priveste persoanele supraponderale, deoarece urmeaza un regim alimentar echilibrat.
In plus, pentru japonezi, ora mesei este respectata cu strictete si nu se grabesc niciodata cand mananca. Ei mananca incet, deci mai putin, deoarece acest proces ajuta creierul sa realizeze mai usor cand stomacul este plin.
Potrivit studiilor, un japonez mananca cu 25% mai putine calorii intr-o zi fata de un american. Prin reducerea numarului de calorii cu doar 8% zilnic, speranta de viata iti creste cosiderabil, iar riscul de a suferi de boli de inima sau de tulburari de circulatie se reduce simtitor.
Japonezii servesc mancarea in platouri diferite pentru a putea manca din mai multe feluri de mancare, insa in cantitati mici. Studiile au aratat ca atunci cand primim portii mari de mancare, avem tendinta sa le mancam in intregime, fie ca ne e foame sau nu.
Dieta zilnica japonezilor se axeaz ape consumul de orez, peste si multe legume si fructe, servite incet si in portii mici.
Ce trebuie sa mananci
Dieta japoneza trebuie tinuta minim 3 zile si maxim 10 zile. Aceasta cura garanteaza pierderea unui kilogram pe zi in primele 3 zilei si a 0,500 panala 1 kg pe zi, in urmatoarea saptamana.
Ciocolata, cartofii si prajiturile trebuie inlocuite cu alternative de genul: fructe, legume si supe pe baza de pasta.
Meniul pentru 3 zile
in prima zi a acestei diete se consumadoar orez. Aceastazi este cunoscutasii sub numele de Ziua Orezului. Se fierb 250 grame de orez, de preferat orez negru, rosiu sau integral. Cel mai bine ar fi sanu folositi deloc sare. Nu se consumanimic altceva in aceastazi.
In a treia zi se consumadin nou orez, exact ca in prima zi. Pentru a nu va ingrasa la loc dupa aceste zile, apelati la o dieta sanatoasa si naturala. Consumati mai putin calorii decat ardeti si faceti miscare.
Daca vrei sa continui dieta, ia-o de la capat, in aceeaii ordine.
Ce trebuie sa mai stii despre dieta japoneza:
Orezul trebuie pregatit fara ulei sau unt. Ardeii grasi, ardeii iuti, salata, ceapa, rosiile, ridichiile, morcovii, spanacul, ciupercile sau sfecla sunt numai cateva dintre legumele pe care japonezii le includ in dieta lor zilnica.
Ei le prepara in diverse moduri, fierte in sos sau fierte la abur, pentru a-si mentine calitatile nutritive. Nu ai voie sa consumi carne rosie, deoarece contine grasimi saturate, care provoaca obezitate si boli cardiovasculare.
Este recomandat un consum cat mai mare de peste gras, bogat in acizi grasi Omega 3: somon, ton, dar si macrou, sardine sau hering.
Soia este un excelent inlocuitor al carnii, reprezentand o sursa foarte buna de proteine. Ca desert este admisa doar salata de fructe.
In aceasta perioada, respecta urmatoarele reguli:
- Consumul de alcool trebuie redus la minimum sau absent.
- Pe parcursul fiecarei zile trebuie sa bei cel putin 1,5 litri de apa, indiferent de restul lichidelor baute, si doua cani de ceai verde, neindulcit.
- Principalele alimente sunt pestele, orezul si legumele, iar pe parcursul unei zile se vor consuma si fructe si legume diferite.
- La fiecare masa trebuie sa existe un aliment bogat in calciu si unul care sa contina Omega 3.
Orezul preparat in acest fel se imparte in portii mici, patru sau cinci, care se vor consuma pe parcursul intregii zile.
Ziua 2
Ziua a doua este ziua dedicata consumului de peste. In aceasta zi trebuie sa consumi aproximativ 500 de grame de peste, somon, macrou, ton, sardine sau hering, fiert sau preparat la gratar.
Pestele se imparte in portii cat mai mici, aproximativ egale, si se va consuma pe parcursul intregii zile.
In cea de-a treia zi se va consuma tot orez fiert, ca si in prima zi, iar daca doresiti il poti prepara amestecat cu legume, bineinteles, tot fara sare. Daca vrei sa continui dieta, ia-o de la capat, in aceeasi ordine.
Sursa: https://stirilekanald.ro