Dieta cu soia: slabesti sanatos, in timp

Publicat de Ana Ionescu in 23 Iunie 2020
Dieta cu soia: slabesti sanatos, in timp
Dieta cu soia: slabesti sanatos, in timp

Soia poate fi o alternativa buna la proteinele din carne sau lactate. Consumata la aceeasi valoare calorica, soia are un efect mai bun in scaderea greutatii, au demonstrat numeroase studii.

Este un aliment cu multe beneficii pentru sanatate, in special pentru femei. Soia ajuta la reducerea colesterolului si riscul de osteoporoza datorita cresterii minerale osoase. In acelasi timp, ajuta la prevenirea anumitor tipuri de tumori, din cauza continutului sau ridicat de antioxidanti.

Mai mult decat atat, soia este perfect pentru reglementarea sistemului hormonal. Ideal pentru femeile mature, pentru ca este bogat in calciu, care impiedica simptomele menopauzei.

Laptele de soia si celelalte produse obtinute din aceasta planta are un continut ridicat de grasimi monosaturate, care inhiba absorbtia grasimilor saturate si a colesterolului la nivelul intestinului. Chiar daca soia poate limita absorbtia si depunerea grasimilor, dieta pe baza alimentelor din soia functioneaza cel mai bine cu un consum redus de carbohidrati.

Dincolo de efectele directe ale dietei cu soia asupra absorbtiei grasimilor, tofu si laptele de soia au un index glicemic scazut, lucru ce ajuta la mentinerea glicemiei stabile de-a lungul zilei. In acest mod, pofta de mancare este tinuta mai usor sub control.

Dieta cu soia – exemplu de meniu

Sursa: https://sfatulparintilor.ro
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: