Cum congelezi ouale? Iata cum le pastrezi proaspete pentru mai mult timp

Publicat de Ana Ionescu in 16 Aprilie 2020
Cum congelezi ouale? Iata cum le pastrezi proaspete pentru mai mult timp
Cum congelezi ouale? Iata cum le pastrezi proaspete pentru mai mult timp

Alimentele pe care le poti pastra in congelator nu se rezuma doar la carne si legume. Si ouale gatite deja pot fi pastrate in siguranta la congelator.

Pot congela ouale fierte?

Raspunsul este da. Asadar, daca vrei sa ai mereu la indemana oua fierte pentru micul dejun, le poti pune la congelator. Au termen de valabilitate de la trei pana la sase luni de la data congelarii. 

Congelarea oualor crude

Ouale proaspete nu pot fi congelate deoarece isi maresc volumul si se vor sparge in momentul in care sunt dezghetate.

Albusurile se congeleaza bine, dar galbenusurile formeaza un gel si devin lipicioase si groase.

Pentru a congela galbenusurile crude, pune-le intr-un recipient rezistent pentru congelator si inteapa-le putin. Amesteca usor 1/8 de lingurita de sare sau o jumatate de lungurita de zahar sau sirop de porumb pentru fiecare patru galbenusuri, pentru a preveni coagularea. Pot fi pastrare la congelator pâna la 3 luni.

Congelarea albusurilor crude

Albusurile crude se congeleaza bine. Nu este nevoie sa adaugati nimic in ele. Se pot congela intr-un recipient rezistent pentru congelator, lasând pâna la baza recipientului un spatiu nu mai mare de 1,2 cm. Aproximativ doua linguri de albus lichid sunt echivalentul unui albus.

Decongelarea oualor crude sau gatite. Decongelati ouale peste noapte, la frigider, si folositi-le ziua urmatoare. Nu le recongelati.

Foloseste tavitele pentru gheata

Poti pastra aproape un an ouale in congelator, in tavitele pentru gheata. Presara putina sare in tavita si sparge ouale, punând unul câte unul cu tot cu galbenusuri in spatiile pentru cuburi. Ulterior, poti decongela doar atâtea oua câte ai nevoie pentru o omleta sau pentru un aluat la care folosesti oua intregi.

Sursa: https://tasteofhome.com
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: