Ceapa verde: medicamentul primaverii cu numeroase beneficii pentru sanatate

Publicat de Ana Ionescu in 21 Aprilie 2020
Ceapa verde: medicamentul primaverii cu numeroase beneficii pentru sanatate
Ceapa verde: medicamentul primaverii cu numeroase beneficii pentru sanatate

Ceapa verde, supranumita si medicamentul primaverii, nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra.

Are numeroase beneficii pentru sanatate. Mentine inima sanatoasa, ajuta oasele si intareste imunitatea. Iata cele 10 minuni pe care ceapa verde le poate face pentru sanatate:

Mentine inima sanatoasa

Ceapa verde este plina de antioxidanti care ajuta la combaterea radicalilor liberi care iti pot deteriora tesuturile celulare. De asemenea, are un continut bogat de vitamina C, care mentine controlul colesterolului si tensiunii arteriale, ceea ce duce la un risc mai mic de boli de inima.

Scade colesterolul

Consumul de ceapa verde duce la cresterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic. Compusii cu sulf se transforma in alicina, o substanta care inhiba enzima hepatica necesara pentru sinteza de colesterol.

Mentine oasele puternice

Cu un continut bogat de vitamina C si de vitamina K, ceapa verde este excelenta pentru a-ti mentine oasele puternice. Vitamina C produce colagen, care este responsabil pentru oasele puternice, iar vitamina K mentine densitatea oaselor.

Ajuta la producerea de colagen

Vorbind despre productia de colagen, pielea ta are nevoie de asta pentru a ramane tanara si frumoasa. Ceapa verde ajuta in mod natural corpulsa continue sa produca colagen, astfel incat pielea ta sa se poata intari natural.

Are proprietati antibacteriene si virale

Ceapa verde este cunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene si antivirale. Este un aliment foarte bun  pentru gripa, infectii virale si raceli neplacute, deoarece stimuleaza in mod natural sistemul respirator pentru a elimina mucusul.

Mentine ochii sanatosi

O sursa bogata de carotenoizi, inclusiv luteina, ceapa verde este benefica pentru mentinerea ochilor sanatosi. De asemenea, contine vitamina A, care protejeaza ochii de inflamatii si alte boli.

Reduce riscul de aparitie a cancerului

Unul dintre compusii de sulf din ceapa verde este sulful de alil, care este direct responsabil pentru reducerea sanselor de a dezvolta cancer de colon. Flavonoidele din ceapa verde tin departe cancerul prin oprirea radicalilor liberi de a provoca pagube celulelor.

Alimentele care combat cancerul, precum ceapa verde, impreuna cu o dieta sanatoasa sunt cea mai buna metoda de a preveni aparitia acestei boli grele.

Controleaza nivelul de zahar din sange

Un alt lucru pe care il pot face compusii de sulf din ceapa verde este ca ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange. Ceapa verde creste insulina in mod natural.

Ajuta digestia

Daca ai probleme cu digestia, este bine sa introduci in dieta ta ceapa verde, care va ajuta sistemul digestiv in mod natural.

Ceapa verde contine o cantitate mare  de fibre care servesc la imbunatatirea functionarii sistemului digestiv. De asemenea, protejeaza impotriva ulcerului, luptand impotriva bacteriilor care ataca membrana stomacului

Te energizeaza

Datorita sulfului si vitaminei K din aceasta leguma, te vei bucura de o mai buna circulatie a sangelui, ceea ce duce la o mai buna absorbtie a vitaminei B1.

In esenta, asta inseamna ca nivelul de stres va scadea, oferindu-ti mai multa energie. Vitamina C din ceapa verde serveste, de asemenea, pentru a  proteja tesuturile corpului.

Nutritionistii recomanda consumul de ceapa verde in combinatie cu marar si telina, cel putin o data pe zi, timp de 15 zile, pentru rezultate remarcabile.

Ce beneficii mai are ceapa verde:

Sursa: https://womanitely.com
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: