De ce nu este bine sa tii un pahar cu apa langa tine pe parcursul noptii

Publicat de Ana Ionescu in 21 Aprilie 2020
De ce nu este bine sa tii un pahar cu apa langa tine pe parcursul noptii
De ce nu este bine sa tii un pahar cu apa langa tine pe parcursul noptii

Majoritatea medicilor recomanda consumul a 8 pahare de apa pe zi pentru a ne mentine hidtratarea. Multe persoane incearca sa consume cantitatea necesara de apa zilnica, asa ca folosesc diferite metode pentru a-si reaminti sa pastreze acest obicei sanatos.

Unul dintre aceste obiceiuri este de a pune pe noptiera seara un pahar cu apa, pentru a nu uita dimineata sa se hidrateze. Din pacate insa, apa lasata peste noapte in pahar poate deveni periculoasa pentru sanatate. Iata de ce:

Pot ajunge impuritati in ea

Un pahar cu apa lasat peste noapte pe noptiera poate fi incarcat cu impuritati, precum particule de praf sau alte resturi pe care sa nu le observi dimineata. De asemenea, exista sanse ca tantarii, mustele si alte insecte sa ajunga in pahar in timpul noptii.

Apa isi poate schimba gustul

Daca umpli paharul cu apa de la robinet, aceasta contine probabil clor adaugat pentru dezinfectare. Clorul va incepe sa se evapore pe timpul noptii, schimband gustul apei.

Apa se poate transforma intr-un teren de reproducere perfect pentru germeni

Cand iei o inghititura de apa, transferi milioane de bacterii din gura in pahar si apoi in apa. Asadar, daca decizi sa bei apa din acel pahar lasat pe noptiera seara, germenii vor intra inauntru si se vor inmulti pana dimineata.

Poate deveni un pericol casnic

Multe persoane au prize electrice sau tin dispozitive de incarcare precum telefoanele lor langa paturi. Asadar, daca asezi un pahar cu apa pe noptiera il poti rasturna din greseala, iar apa poate ajunge la prize sau telefoane si exista riscul unui scurtcircuit.

Apa devine usor mai acida

Apa din pahar poate absorbi o cantitate mica de dioxid de carbon, modificandu-si usor echilibrul de pH. Drept urmare, apa poate deveni un pic mai acida, cu un nivel de pH mai mic. Nu va influenta sanatatea, dar s-ar putea sa schimbe gustul apei, facand-o mai putin placuta.

Sursa: https://brightside.me
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: