Oua vopsite natural. Alege variantele sanatoase

Publicat de Micu Adi Marian in 17 Aprilie 2020
Oua vopsite natural. Alege variantele sanatoase
Oua vopsite natural. Alege variantele sanatoase

Vopseaua pentru oua din magazine contine numeroase chimicale. Asadar, daca vrei sa alegi o varianta sanatoasa pentru a colora ouale de Paste ai nevoie de cateva legume si un condiment.

Cu aceste ingrediente vei putea colora oua in mai multe nuante, care te vor incanta.

Varza rosie, contrar asteptarilor, nu vopseste ouale in mov, iar frunzele de ceapa nu le transforma in oua galbene, ci rosii.

Cat timp trebuie sa fierbi ouale?

Pentru a avea oua perfecte de Paste, este foarte important sa le fierbi corect. Astfel, pentru a nu crapa in timpul prepararii adauga in apa o lingurita de sare. De asemenea, pentru a iesi tari, ouale trebuie fierte intre 10-12 minute.

Ce legume trebuie sa folosesti in functie de culoare:

Oua albastre/verzi/maro: 2 cesti de varza rosie tocata, 2 cesti de apa, 2 linguri cu otet din vin

Oua portocalii/ruginii, maro: 2 cesti de coji de ceapa galbena, 2 cesti de apa, 2 linguri de otet din vin

Oua lavanda/rosii: 2 cesti de coji de ceapa rosie, 2 cesti de apa, 2 linguri de otet din vin

Oua roz/rosii: 2 cesti de sfecla rosie tocata, 2 cesti de apa, 2 linguri de otet din vin

Oua galbene: 2 lingurite de turmeric, 2 cesti de apa, 2 linguri de otet din vin

Mod de preparare:

Fiecare culoare se prepara intr-un vas diferit.

Fierbe continutul pentru fiecare culoare in parte timp de 15-60 de minute, astfel incat culoarea lichidului sa devina mai aprinsa. Strecoara continutul prin sita, lasa-l sa se raceasca, apoi adauga cate 2 linguri de otet in fiecare vas.

Ca regula generala: se adauga o lingura de otet la fiecare ceasca de apa colorata

Pune cate 2-3 oua fierte tari in borcane si acopera-le cu lichidul obtinut, apoi tine-le la frigider pana obtii culoarea dorita, intre 2 si 12 ore. Cu cat mai mult le tii, cu atat culoarea va fi mai inchisa.

Dupa ce ai obtinut culoarea dorita, scoate ouale din borcan cu ajutorul unei linguri si lasa-le sa se usuce la aer, pe un tocator sau alta suprafata (nu pe un servetel). Pentru luciu, poti folosi ulei.

Sursa: https://csid.ro
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: