Studiu: o baie fierbinte te poate ajuta sa slabesti

Publicat de Micu Adi Marian in 04 Iunie 2020
Studiu: o baie fierbinte te poate ajuta sa slabesti
Studiu: o baie fierbinte te poate ajuta sa slabesti

Daca adori baile lungi si fierbinti decat sa faci cardio sau o plimbare la pas, atunci esti norocos.

Potrivit People Bodies, o baie calda te poate ajuta sa arzi cateva calorii bune si in acelasi timp sa te bucuri de relaxare chiar la tine acasa.

Cercetatorii de la Universitatea Loughborough au vrut sa descopere ce se intampla daca temperatura corpului creste cu un grad.

Participantii au facut o baie de o ora in apa la 40 de grade Celsius. De asemenea, au mers cu bicicleta timp de o ora. Bineinteles, participantii au ars mai multe calorii cu bicicleta, insa cercetatorii au fost suprinsi sa constate ca relaxarea intr-o baie fierbinte timp de o ora te poate ajuta sa arzi 130 de calorii: echivalentul efectuarii unei plimbari de 30 de minute.

Ce beneficii are o baie fierbinte

O baie fierbinte poate imbunatati circulatia sangelui. Nu numai ca este excelent pentru muschi, dar poate creste si fluxul de sange catre creier!

Amelioreaza durerea musculara

Apa calda va usura muschii contractati si va creste fluxul de sange (reducerea acumularii de acid lactic). Potrivit Medical News Today, terapia termica (precum o baie fierbinte) este o optiune foarte eficienta si pentru pacientii cu dureri articulare cronice.

Imbunatateste respiratia

O baie fierbinte nu este doar pentru nasul este infundat, ci poate imbunatati functia pulmonara. Apa calda pune presiune pe piept si poate forta aportul de oxigen sa se imbunatateasca.

Sursa: https://home.remedydaily.com
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: