STUDIU Cu ce trebuie sa speli fructele si legumele pentru a elimina microbii si pesticidele

Publicat de Ana Ionescu in 30 Martie 2020
STUDIU Cu ce trebuie sa speli fructele si legumele pentru a elimina microbii si pesticidele
STUDIU Cu ce trebuie sa speli fructele si legumele pentru a elimina microbii si pesticidele

Un studiu realizat la Universitatea din Massachusetts, SUA, a aratat ca una dintre cele mai eficiente metode de a elimina pesticidele de pe alimente este spalarea acestora cu apa si cu bicarbonat de sodiu.

Cercetarea a fost efectuata pe mere. Nu intamplator au fost alese acestea, deoarece cercetatorii spun ca merele au cel mai ridicat nivel de rezidurii pesticide.

Merele au fost puse in apa cu bicarbonat de sodiu pentru 15 minute. In urma acestei analize s-a descoperit ca pesticidele au fost eliminate de pe fructe in proportie de 96%.

Cum se foloseste bicarbonatul de sodiu pentru spalarea fructelor si legumelor

Fiind o sare alcalina, bicarbonatul de sodiu este un compus ecologic si poate fi utilizat pentru spalarea alimentelor. Intr-un bol cu apa, adauga cateva linguri de bicarbonat de sodiu si lasa-le in acest amestec timp de 10-15 minute, apoi clateste-le cu apa rece.

Poti folosi o perie pentru a spala pepenii sau alte fructe cu coaja tare pentru a elimina microbii. De asemenea, otetul poate fi o alta metoda pentru curatarea si dezinfectarea alimentelor. Acesta are rol antimicrobian si ucide germenii si elimina pesticidele.

Ce efecte pot avea pesticidele asupra organismului

Iata principalele simptome:

Persoanele cele mai vulnerabile efectelor nocive produse de pesticide sunt:

Sursa: https://creadess.org
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: