Merele verzi se mananca seara. Ce efect au in organism daca le mananci inainte de somn

Publicat de Ana Ionescu in 27 Martie 2020
Merele verzi se mananca seara. Ce efect au in organism daca le mananci inainte de somn
Merele verzi se mananca seara. Ce efect au in organism daca le mananci inainte de somn

Merele au numeroase beneficii pentru sanatate. Ajuta in primul rand la prevenirea constipatiei (datorita continutului mare de fibre), a cancerului si controleaza tensiunea arteriala.

Ceea ce putine persoane stiu insa este faptul ca culoarea merelor determina efectul lor asupra sanatatii.

Marul verde, la langa gustul sau delicios si ciudat, semiacid, are mult mai multe beneficii pentru sanatate, iar acestea sunt si mai eficiente daca sunt mancate seara, inainte de a adormi.

Potrivit unui studiu, realizat de Dr. Bahram H. Arjmandi, seful departamentului de nutritie, alimentatie si exercitii fizice de la Universitatea din Florida, Statele Unite, consumul de mere verzi reduce riscul de boli de inima si mentine niveluri de colesterol rau.

Motivul? Polifenolii si pectina ajuta la eliminarea toxinelor din organism, facilitand digestia lipidelor si reducand productia de molecule inflamatorii, care cresc riscul de a suferi o afectiune cardiaca.

Alte avantaje ale consumului de mere verzi seara:

7 curiozitati despre mere verzi

Un studiu publicat in Journal of Experimental Botany sugereaza ca acest fruct are 18% aer, ceea ce influenteaza cresterea fructelor.

Un studiu realizat de Institutul National Francez de Sanatate si Cercetari Medicale din Strasbourg, Franta, sugereaza ca compusi suplimentari din acest fruct, cum ar fi triterpenoizii ajuta la prevenirea cancerului de colon, ficat si san.

In plus, consumul acestui fruct favorizeaza producerea de acetilcolina, ceea ce incurajeaza comunicarea corecta a celulelor nervoase. Acest lucru permite imbunatatirea memoriei si ajuta la reducerea riscului de a suferi de boli precum Alzheimer.

Sursa: https://www.salud180.com/
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: