Berea si bauturile racoritoare risca sa ramana fara acid din cauza pandemiei de coronavirus

Publicat de Micu Adi Marian in 20 Aprilie 2020
Berea si bauturile racoritoare risca sa ramana fara acid din cauza pandemiei de coronavirus
Berea si bauturile racoritoare risca sa ramana fara acid din cauza pandemiei de coronavirus

Berea si bauturile racoritoare risca sa isi piarda acidul, din cauza pandemiei de coronavirus, relateaza Reuters.

Potrivit specialistilor, pandemia de coronavirus a dus la reducerea cererii de benzina cu peste 30%, iar dioxidul de carbon folosit pentru bauturile carbogazoase era obtinut in urma procesarii etanolului in benzina.

Aceasta criza a dus la cresterea pretului dioxidului de carbon, astfel ca producatorii de bere si bauturi racoritoare sunt nevoiti sa gaseasca alte surse de dioxid de carbon.

Nu mai putin de 34 din totalul de 45 de intreprinderi care proceseaza etanolul in Statele Unite si vand dioxid de carbon au fost obligate sa isi intrerupa sau sa isi reduca productia, pe fondul scaderii cererii dupa izbucnirea epidemiei.

Producatorii de bere se plang ca pretul pentru dioxidul de carbon a crescut cu 25%. La inceputul lunii aprilie, reprezentantii producatorilor de dioxid de carbon au adresat o scrisoare vicepresedintelui american, Mike Pence, aratand ca productia a scazut cu 20% si ca pana la jumatatea lunii scaderea ar putea ajunge la 50%.

Nu doar producatorii de bauturi acidulate ar fi afectati, ci si companiile care proceseaza carne, dioxidul de carbon fiind necesar si pentru impachetarea, pastrarea si transportul carnii.

Multi producatori de bauturi au anuntat ca au inceput sa caute alte surse pentru dioxidul de carbon, cei mai norocosi avand deja in functiune dispozitive cu care isi capteaza acidul necesar in procesul de obtinere al bauturii.

Sursa: https://digi24.ro
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: