Cea mai rapida si sigura metoda pentru scaderea febrei

Publicat de Ana Ionescu in 30 Martie 2020
Cea mai rapida si sigura metoda pentru scaderea febrei
Cea mai rapida si sigura metoda pentru scaderea febrei

Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care este cea mai rapida si sigura metoda de a scadea temperatura.

Sfatul medicului vine in contextul epidemiei de coronavirus, a carui principal simptom poate fi febra mare. Conform profesorului Streinu-Cercel, cei mai expusi contaminarii cu coronavirus sunt cei cu boli cronice.

"Cei mai expusi sunt cei cu boli pulmonare, cei cu diabet zaharat, cei cu boli vasculare, cu boli renale cronice, cu cancer si cu afectiuni ale sistemului nervos central. Daca aveti febra, faceti impachetari cu un prosop ud, face mai mult decat orice paracetamol sau nurofen. Tineti legatura prin telefon cu medicul de familie care va va spune cum sa actionati", a precizat Adrian Streinu-Cercel.

Medicul pediatru Mihai Craiu, fondator al Spitalului Virtual pentru Copii, a confirmat si el ca aceasta metoda, a impachetarilor cu apa, este eficienta pentru scaderea febrei.

Daca febra este foarte mare si/sau produce suferinta acuta ce afecteaza calitatea vietii (copilul are dureri, nu se poate odihni sau juca, este agitat si extrem de "marait" etc) ATUNCI trebuie sa scadem febra!

Pentru scaderea febrei putem folosi, la orice varsta, baia hipotermizanta sau impachetarile cu apa calduta. Daca are doar febra si se simte PERFECT nu e nevoie decat de hidratare si de o aerisire buna a camerei", a explicat medicul pediatru.

Sursa: https://facebook.com/drCraiuMihai/
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: