Marul Lupului, cea mai puternica planta medicinala
Publicat de Ana Ionescu in 27 Aprilie 2020Marul Lupului este o planta cu valoare terapeutica uimitoare. Aceasta a fost folosita inca din Egiptul Antic pentru muscaturile de sarpe si mai tarziu pentru promovarea contractiilor uterine la nastere.
Marul Lupului are efecte in foarte multe afectiuni: ulcer gastro-duodenal, ulcer varicos, pancreatita, hemoroizi, caderea parului, pelada, slabirea organismului, colita, constipatii, dureri de gat, acnee, candidoze si herpes bucal, anexite violente, fibrom uterin, ulceratii uterine, chisturi ovariene, cancere uterine, ciroze, boli ale sistemului nervos, noduli hormonali si ganglionari, infectii externe grave, arsuri, muscaturi de orice fel, rani deschise etc.
Iata ce efecte are Marul Lupului
- piele: eczeme, dermatoze, infectii cu ulceratii, rani, taieturi, arsuri, opariri, regenerarea pielii (stimularea colagenului si elastinei), stimuleaza formarea de noi celule
- circulatie: ulcer varicos
- aparatul gastrointestinal: hemoroizi externi, colon iritat
- aparatul genital la femei: reglarea ciclului, sterilitate, vaginite, trichomoniaze, prurit vaginal, vulvitr, gonoree, fibrom uterin, chisturi ovariene, mamare, infectii mamare (galactoforite, fisuri mamelonare, limfangite, abcese)
- aparat genital masculin: cancer de prostata
Efect terapeutic: diaforetic, febrifug, antiiflamator, antibacterial, antifungal, depurativ.
Cum se foloseste Marul Lupului
Planta se poate administra sub forma de: ceai, tinctura sau alifie. Se va utiliza astfel: Infuzia: peste o lingurita de Marul Lupului la 200 ml de apa clocotita.
Pentru uz intern: colon iritat include si combinatia de plante pentru tumori canceroase consumandu-se in paralel si ceaiul de napraznic.
Uz extern: peste o lingurita de marul lupului se introduc 250 ml apa clocotita, se lasa vasul acoperit, cand este caldut se strecoara si se va tampona locul afectat cat mai des, peste noapte se vor pune comprese pentru urmatoarele afectiuni: eczeme, dermatoze, infectii cu ulceratii, rani, taieturi, arsuri de orice fel, regenerarea pielii, stimularea formarii de noi celule, ulcer varicos. Pentru hemoroizi se recomanda bai de sezut. Pentru aparatul genital la femei se va utiliza acelasi tip de infuzie, insa se vor face spalaturi seara, inainte de culcare.
A nu se depasi doza, planta contine o substanta otravitoare asemanatoare colicinei alcaloide.
Sursa: https://dcnews.ro