Cum sa faci un CV fara experienta

Publicat de Micu Adi Marian in 04 Februarie 2022
Cum sa faci un CV fara experienta
Cum sa faci un CV fara experienta

Gasirea unui loc de munca poate fi dificila si poate fi si mai dificil atunci cand nu aveti o lista de referinte sau un surplus de experienta de care sa lucrati.

Gasirea unui loc de munca poate fi dificila si poate fi si mai dificil atunci cand nu aveti o lista de referinte sau un surplus de experienta de care sa lucrati.

De multe ori pare a fi o captura de 22 — angajatorii nu vor sa te angajeze fara experienta, dar nu poti obtine experienta fara sa fii angajat in primul rand. si, in plus, angajatorul cere un CV. Dar stii macar sa faci un CV fara experienta?

Nu te descuraja. Exista modalitati de a completa spatiul gol din CV-ul tau chiar si atunci cand pare ca nu ai prea multe de pus acolo. Urmati acesti pasi pentru a crea un CV castigator pentru prima data, fara experienta. De asemenea, sunt furnizate mostre de aptitudini si acreditari pentru a va inspira.

Evaluati ceea ce oferiti

Cand inveti cum sa scrii un CV fara experienta, aminteste-ti ca ceea ce iti lipseste din istoricul postului s-ar putea sa compensati motivatia de a excela. Pune-te in locul managerului de angajare si intreaba: "De ce ar trebui sa angajez aceasta persoana cand mai sunt 100 de candidati cu mai multa experienta?"

Inainte de a va reinnoi CV-ul, cercetati-va pozitiile tinta pe Monster si examinati fisele postului pentru a vedea care sunt calificarile cele mai importante. O cheie pentru a intelege cum sa faci un CV fara experienta este sa gasesti unde background-ul tau se suprapune cu sarcinile descrise in fisa postului. Pune-ti aceste intrebari:

Citeste si:

Selectati formatul potrivit

Cele mai eficiente doua formate de CV la care poti apela atunci cand scrii un CV fara experienta sunt functionale si combinate. Evitati CV-urile strict cronologice, care pun accent pe istoricul dvs. de lucru.

Optiunea 1: prima optiune este CV -urile functionale, care va subliniaza abilitatile asociate, minimizand cronologia muncii. in loc sa mentioneze datele de angajare, acest format foloseste categorii pentru a va evidentia aptitudinile. De exemplu, daca sunteti in cautarea unui post de secretariat, dar nu aveti experienta similara, puteti crea urmatoarele categorii: "Abilitati de utilizare a calculatorului", "Comunicatii interpersonale" si "Abilitati de management de birou". Acesta din urma se poate referi la gestionarea propriului birou de acasa, de exemplu.

Optiunea 2: un CV combinat este un CV cronologic care conduce cu un rezumat al calificarilor, in care subliniezi acreditarile care te califica cel mai mult pentru jobul pe care incerci sa obtii. Adevarul este ca managerii de angajare si recrutorii sunt foarte ocupati, asa ca trebuie sa le puteti atrage atentia imediat. Este logic ca aceasta sectiune sa fie o explicatie detaliata, personala si amanuntita, dar multi oameni fac greseala de a scrie o declaratie vaga si neclara. Un motiv specific pentru care aplici te face sa pari hotarat si dedicat industriei de specialitate mult mai mult decat un generic "angajeaza-ma!" propozitie.

Ordonati strategic sectiunile ramase din CV-ul dvs. pentru a se potrivi cel mai bine cu calificarile dvs., plasand categorii mai relevante - cum ar fi educatia, competentele cheie, munca voluntara etc. - inaintea istoricului dvs. de munca.

Includeti-va acreditarile unice in CV-ul dvs

Indiferent daca ati ales un CV functional sau combinat, aveti nevoie de continut convingator pentru a convinge managerii de angajare sa va ofere o sansa. Atunci cand stabiliti cum sa creati un CV fara experienta, luati in considerare aceste domenii importante:

Angajare anterioara: posturile cu fractiune de norma si locurile de munca temporare sunt forme valide de experienta. Concentreaza-te pe realizarile si contributiile tale pentru a arata ca esti un lucrator orientat spre rezultate.

Voluntariat: chiar daca nu a platit, munca de voluntariat arata grozav pe un CV. Nu numai ca prezinta unele abilitati valoroase pe care le-ati dobandit, dar este si o declaratie impresionanta despre personajul dvs. Sa fii dedicat sa-i ajuti pe altii, chiar si fara nicio compensatie tangibila, este o modalitate excelenta de a-i arata unui viitor angajator ca esti un jucator de echipa.

Abilitati si abilitati cheie: CV-urile tipice va lasa un spatiu deschis pentru a evidentia orice abilitati relevante pe care le aveti pentru jobul pentru care aplicati, iar acea sectiune poate fi intr-adevar locul in care va faceti CV-ul unul remarcabil.

Experienta anterioara este pur si simplu o modalitate pentru un angajator de a-ti judeca calificarile pentru postul actual, iar daca iti poti dovedi atributele intr-un alt mod decat prin experienta de munca, este la fel de valid. Pentru un CV pentru prima data fara experienta, exemplele pot include:

Sursa: https://zile-libere.com
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: