Tusea seaca: remedii naturale pentru a o combate

Publicat de Micu Adi Marian in 30 Martie 2020
Tusea seaca: remedii naturale pentru a o combate
Tusea seaca: remedii naturale pentru a o combate

Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii.

Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru adultii care solicita tratament.

Practic, exista doua tipuri de tuse: productiva si neproductiva. In timp ce o tuse productiva produce flegma sau mucus, eliminand-o din plamani, o tuse neproductiva (tuse uscata) nu produce flema sau mucus.

O tuse uscata prezinta mari provocari diagnostice si de gestionare, din cauza numeroaselor cauze pe care le poate acea.

Unele dintre cele mai obisnuite cauze ale tusei uscate sunt astmul, boala de reflux gastroesofagian sau infectiile virale.

Alte cauze mai putin obisnuite ale unei tuse uscate sunt iritantii de mediu precum fumul, poluarea, praful, mucegaiul si polenul, care va pot irita caile respiratorii.

Indiferent de cauza, o tuse uscata continua poate avea un impact negativ asupra vietii de zi cu zi. Iata cateva remedii naturale pentru a combate tusea seaca:

Mierea

Mierea este un remediu natural foarte eficient pentru o tuse uscata. Conform unui studiu din 2007 publicat in Archive of Pediatrics & Adolescent Medicine, parintii au apreciat mierea ca fiind mai eficienta pentru o dificultate de tuse si somn asociate cu infectii ale tractului respirator superior din copilarie comparativ cu medicamentele sau siropurile.

Mierea declanseaza glandele salivare pentru a produce mai multa saliva, care la randul tau lor lubrifiaza caile respiratorii, usurandu-ti tusea. De asemenea, are proprietati antioxidante care combat inflamatia si stimuleaza imunitatea.

Atentie: Nu dati miere copiilor mai mici de varsta 1, din cauza unui risc crescut de botulism.

Otet de cidru de mere

Un alt remediu simplu, dar eficient, pentru o tuse uscata iritanta, este otetul de cidru de mere crud, nefiltrat. Acest remediu este foarte eficient daca tusea seaca este cauzata de arsuri la stomac sau reflux acid. Amesteca 2 linguri de otet de cidru de mere crud, nefiltrat si o lingura de miere intr-o cana cu apa calda. Bea acest tonic de doua ori pe zi.

Gargara: Amesteca 3 lingurite de otet de cidru de mere crud, nefiltrat si ¼ lingurita de piper cayenne intr-o cana cu apa calda si amesteca-le bine. Foloseste amestecul pentru o gargara de 2 sau 3 ori pe zi.

Ghimbir

Ghimbirul este eficient si pentru o tuse uscata. Fiind un expectorant, ajuta la expulzarea mucusului, precum si reducerea intensitatii si duratei atacurilor de tuse. De asemenea, ajuta la reducerea inflamatiei cailor respiratorii si la inhibarea contractiei cailor respiratorii.

Mai mult, are proprietati de stimulare a imunitatii care ajuta la o recuperare mai rapida.

Taie ghimbirul proaspat in felii mici si zdrobeste-l usor. Pune1 lingurita de ghimbir si 1 cana de apa la fiert, apoi strecoara sucul. Bea-l de maxim 3 ori pe zi.

Alternativ, amesteca 1 lingura de suc de ghimbir proaspat si miere cruda. Ia acest lucru de doua ori pe zi, timp de cateva zile.

Sursa: https://top10homeremedies.com
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: