Salata verde cu otet de mere: 5 beneficii pentru sanatate
Publicat de Micu Adi Marian in 05 Mai 2020Salata verde este unul dintre alimentele antice, care au efecte minune asupra sanatatii.
Veche de peste 3000 de ani, salata a fost cultivata pentru prima oara de catre egipteni, apoi de greci, romani si europeni. In Romania, salata verde se cultiva de mai bine de 1000 de ani.
Salata are numeroase beneficii pentru sanatate si este o sursa bogata de vitamine si minerale, precum A, B1, B6, B9, C, E si K, acid folic, magneziu, zinc, potasiu, iod si fosfor. Iata ce beneficii are salata verde pentru sanatate:
Detoxifiere
Salata verde ajuta digestia si stimuleaza tranzitul intestinal. Este un bun purificator natural si intensifica arderile metabolice. Mai mult, aceasta elimina atonia ficatului, bilei sau a aparatului digestiv.
Bun calmant
Aceasta leguma este un remediu foarte bun pentru anxietate si ajuta la calmarea excitabilitatii nervoase. De asemenea, prin sarurile continute, salata verde regleaza activitatea glandelor endocrine si imbunatateste functia glandei tiroide.
Ajuta la pierderea in greutate
Salata verde este satioasa, contine putine calorii si stimuleaza procesul de eliminare a toxinelor din organism. De aceea este recomandata adesea in curele de slabire.
Se recomanda consumul a 500 g de salata verde inainte de masa. in acest caz, salata se va acri cu lamâie sau otet de mere.Dupa 7 zile de consum se pot observa primele semne ale slabirii.
Previne constipatia si indigestia
Consumul regulat de salata verde ajuta la prevenirea constipatiei si a indigestiei. Ea ajuta de asemenea la curatarea intestinului gros.
Colesterol si glicemie mare
In combinatie cu ulei de masline presat la rece si otet de mere, salata verde trateaza ateroscleroza, arterita si tromboflebita. Acest preparat curata si fludifica sangele, scade nivelului colesterolului si glicemiei.
Veche de peste 3000 de ani, salata a fost cultivata pentru prima oara de catre egipteni, apoi de greci, romani si europeni. In Romania, salata verde se cultiva de mai bine de 1000 de ani.
Sursa: https://lataifas.ro