Simptomele primare ale sarcinii

Publicat de Micu Adi Marian in 10 Februarie 2023
Simptomele primare ale sarcinii
Simptomele primare ale sarcinii

Sarcina este un moment important in viata oricarei femei, iar prima indicatie a acestei schimbari poate fi simptomele care apar.

Desigur, fiecare sarcina este unica si, prin urmare, simptomele pot varia de la o femeie la alta, insa exista cateva semne comune care pot indica faptul ca sunteti insarcinata.

In aceasta sectiune, vom discuta despre primele simptome ale sarcinii si ce ar trebui sa faceti daca suspectati ca sunteti insarcinata. In a doua parte veti putea afla despre candidoza in sarcina cauze si tratament.

Intarzierea ciclului menstrual

Acesta este probabil cel mai frecvent simptom care indica faptul ca sunteti insarcinata. Intarzierea ciclului menstrual poate fi un semnal puternic ca sunteti insarcinata, insa aceasta nu inseamna ca intotdeauna este cazul. De asemenea, este important de mentionat ca nu toate femeile au un ciclu menstrual regulat, astfel incat intarzierea poate fi o indicatie falsa a sarcinii.

Senzatie de greata

Senzatia de greata poate fi un simptom comun al sarcinii, iar acest lucru poate fi cauzat de nivelurile crescute de hormoni care apar in organismul unei femei insarcinate. Desi acest simptom poate fi neplacut, este important de mentionat ca nu toate femeile experimenteaza greata in timpul sarcinii.

Modificari ale dispozitiei

Schimbarile hormonale care apar in timpul sarcinii pot avea un impact major asupra dispozitiei unei femei. Este posibil sa experimentati sentimente de anxietate sau depresie, sau sa va simtiti mai sensibile la anumite lucruri. De asemenea, este posibil sa experimentati schimbari bruste ale dispozitiei, care pot fi neplacute, dar sunt complet normale in timpul sarcinii.

Aceste schimbari hormonale pot cauza simptome precum:

Pe masura ce sarcina progreseaza, sistemul reproductiv se modifica pentru a pregati organismul pentru nastere. Acest lucru poate cauza simptome precum:

Candidoza in sarcina: Simptome si tratament

Candidoza in sarcina este o afectiune comuna, dar poate fi dureroasa si incomoda pentru mamele insarcinate. Aceasta este cauzata de o ciuperca numita Candida albicans si se poate dezvolta in orice zona a pielii sau a mucoasei, cum ar fi gura, vaginul sau esofagul.

Candidoza in sarcina poate fi tratata cu succes cu ajutorul medicamentelor antifungice prescrise de medic. Cu toate acestea, este important sa se evite auto-tratarea, deoarece unele medicamente pot fi nocive pentru fat si pentru mama.

 
Sursa: https://calculator-sarcina.ro
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: