Obiective turistice pe harta Lumii in 2023

Publicat de Micu Adi Marian in 13 Februarie 2023
Obiective turistice pe harta Lumii in 2023
Obiective turistice pe harta Lumii in 2023

Cele 7 minuni ale lumii sunt monumente impresionante care au captat imaginatia oamenilor de-a lungul istoriei. Marele Zid Chinezesc, Piramidele din Giza sunt cateva dintre topul obiectivelor turistice din 2023.

Cele 7 minuni ale lumii sunt monumente impresionante care au captat imaginatia oamenilor de-a lungul istoriei. Acestea au fost construite in diferite perioade si in diferite culturi, dar toate au in comun frumusetea si maretia lor. In acest articol, vom exploram cele 7 minuni ale lumii prezente inclusiv pe harta Lumii si vom intelege importanta lor in istoria umanitatii.

1. Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc este probabil una dintre cele mai cunoscute minuni ale lumii. Acesta a fost construit in perioada dinastiei Ming, intre anii 1368 si 1644. Zidul a fost construit pentru a proteja China de invaziile triburilor nomade din nordul tarii. In prezent, zidul este considerat un simbol al puterii si al unitatii Chinei.

2. Piramidele din Giza

Piramidele din Giza sunt un alt exemplu de minune a lumii care a impresionat oamenii de-a lungul istoriei. Acestea au fost construite in Egipt in jurul anului 2500 i.Hr. si sunt considerate a fi una dintre marile realizari ale civilizatiei egiptene antice. Piramidele sunt alcatuite din blocuri masive de piatra, fiecare cantarind mii de tone. In prezent, piramidele sunt un important sit arheologic si turistic.

3. Mausoleul lui Mausol

Mausoleul lui Mausol a fost construit in Halicarnassus (astazi Bodrum, Turcia) in anii 350 i.Hr. Mausoleul a fost construit in cinstea regelui Mausol si a sotiei sale Artemisia. Acesta a devenit un model pentru arhitectura mausoleelor ulterioare si a fost considerat una dintre primele minuni ale lumii.

4. Templul Artemis din Efes

Templul Artemis din Efes a fost un templu consacrat zeitei Artemis, situat in orasul Efes, Grecia. Acesta a fost construit in secolul al VI-lea i.Hr. si a fost considerat una dintre cele mai impresionante cladiri din antichitate.

Sursa: https://momondo.ro
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: