MedLife: Sunt sanse sa fi obtinut imunitate

Publicat de Micu Adi Marian in 04 Februarie 2022
MedLife: Sunt sanse sa fi obtinut imunitate
MedLife: Sunt sanse sa fi obtinut imunitate

Avand in vedere numarul mare de cazuri de Covid-19 cu variante Delta si Omicron in perioada recenta si numarul mic si constant de cazuri cu cea mai noua subvarianta BA.2, sansele sunt ca Romania sa fi obtinut deja imunitate de turma, potrivit unui studiu publicat.

Compania a spus ca va lansa o noua cercetare pentru a stabili cati romani au fost infectati, cu sau fara sa stie.

Citeste si:

MedLife a mai raportat ca, in urma secven?ializarii unui nou lot de 94 de probe, toate au fost identificate cu tulpina Omicron, iar in cazul a 3 probe a fost identificata subvarianta BA.2. Nu au fost identificate mostre din tulpina Delta.

In decurs de doua saptamani, numarul de cazuri cu noua subvarianta BA.2 a evoluat de la 2 la 3 cazuri pe grupurile de studiu MedLife.

„Desi aceasta noua subvarianta se afla in atentia unui numar tot mai mare de tari si chiar a devenit dominanta in Danemarca sau mai multe regiuni din India, in Romania pare sa aiba o evolutie lenta, cel putin acest lucru se observa in grupurile noastre de studiu in acest moment. Astfel, daca in urma cu 2 saptamani am identificat 2 cazuri, pe lotul studiat in aceasta saptamana am identificat 3 cazuri cu subvarianta BA.2 Urmatoarele 2 saptamani vor fi foarte importante, iar daca ritmul de raspandire a noua varianta va fi pastrata in aceiasi parametri, atunci sunt sanse mari ca traiectoria prezisa de autoritati cu privire la evolutia valului 5 sa ramana in vigoare”, a declarat Dumitru Jardan, biolog si doctor in stiinte medicale, coordonatorul studiului de secventiere. condus de MedLife.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a lasat sa se inteleaga ca toate restrictiile ar putea fi ridicate la sfarsitul lunii martie, cand starea de alerta s-ar putea incheia.

Te-ar putea interesa:

Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_cuisine
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: