Importanta celor 10.000 de pasi pe zi. Explicatiile expertilor in sanatate

Publicat de Micu Adi Marian in 28 Martie 2020
Importanta celor 10.000 de pasi pe zi. Explicatiile expertilor in sanatate
Importanta celor 10.000 de pasi pe zi. Explicatiile expertilor in sanatate

10.000 de pasi pe zi? Pare un exercitiu zilnic destul de dificil, insa are numeroase beneficii pentru sanatate.

Miscarea fizica este foarte importanta pentru sanatate. Persoanele trecute de varsta de 40 de ani ar trebui sa parcurga zilnic cel putin 8.000 de pasi pe zi. Aceste plimbari pot reduce riscul de deces cu pana la 50%.

12.000 de pasi facuti zilnic scad riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare cu 65%, in timp ce 2.000 de pasi pe zi cresc riscul de deces cu 50%, arata cele mai noi studii.

Pasii facuti zilnic scad riscul de deces pe o perioada de 10 ani

Studiul in ceea ce priveste importanta si impactul pe care il au pasii facuti zilnic pentru sanatate a fost realizat pe analizarea a 4.800 de adulti cu varsta peste 40 de ani. In cazul lor s-a constatat ca mersul pe jos poate sa scada sansa de deces pe o perioada de 10 ani.

Prin cresterea numarului de pasi facuti zilnic de la 4.000 la 8.000 de pasi, cercetatorii au observat ca persoanele de varsta medie au un risc mai mic de deces cu 50%.

In cadrul studiului, publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, expertii le-au cerut participantilor sa completeze cateva chestionare despre sanatate, dieta si educatia lor. Tuturor participantilor le-au fost oferite niste aparate de monitorizare a activitatii fizice pe care sa le poarte timp de o saptamana.

Din 4.840 de participanti, fiecare a facut in medie 9.124 de pasi pe zi. In acest grup, au fost inregistrate 1.165 de decese, inclusiv 406 de boli cardiovasculare si 283 de cancer.

Tinand cont de factori precum varsta, sexul, sanatatea, fumatul si educatia, cercetatorii au constatat ca un numar mai mare de pasi erau legati de un risc mai mic de deces.

Dr. Charles Matthews, coautor al studiului, de la Institutul National al Cancerului din SUA, a spus ca persoanele care parcurg 4.000 de pasi pe zi "pot obtine beneficii substantiale" prin cresterea numarului de pasi pe care ii fac in fiecare zi la 8.000 si mai departe.

Dr. Charlie Foster, academician universitar Bristol si presedintele Comitetului de experti pentru ofiterii medicale din Regatul Unit, pentru activitatea fizica, a declarat ca „orice activitate va fi buna pentru sanatatea fizica si psihica. El a adaugat: "Plimba-te si pastreaza cel putin doi metri distanta de ceilalti (cu exceptia celor din casa ta) o data pe zi pentru sanatatea si bunastarea ta".

Sursa: https://dailymail.co.uk
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: