6 locuri de munca in aer liber

Publicat de Micu Adi Marian in 03 August 2022
6 locuri de munca in aer liber
6 locuri de munca in aer liber

Slujbele in aer liber atrag un anumit tip de persoana, una care este imuna la lucrurile sclipitoare si de la moda la locul de munca. O slujba obisnuita va poate oferi un birou elegant, cu toate avantajele de ultima ora, de la aparate de cappuccino de ultima generatie la zone de odihna la pranz.

Exista o multime de joburi in aer liber care va cer sa petreceti cea mai mare parte, daca nu intreaga zi de lucru, in aer curat, departe de stralucirea luminii fluorescente.

Te-ar putea interesa:

1. Muncitor agricol

Ce ai face: daca esti mai potrivit pentru viata la ferma decat jungla de beton, vezi o cariera in agricultura, care este plina de diverse locuri de munca in aer liber din care sa alegi. Angajatii din ferma intretin fermele, culturile si animalele si, de obicei, lucreaza cu masini atunci cand nu fac munca manuala.

De ce ai nevoie: nu este necesara nicio educatie formala; de obicei, se ofera pregatire la locul de munca.

2. Pompier

Ce ai face: Acest job nu este pentru cei slabi de inima. Pompierii sunt in prima linie in stingerea incendiilor forestiere pentru guvernele de stat, federale si locale. De asemenea, si prezic conditii meteorologice periculoase pentru a ajuta la prevenirea viitoarelor incendii.

De ce aveti nevoie: Munca anterioara ca pompier voluntar, o diploma in stiinta incendiilor sau certificarea EMT va pot creste sansele de a fi angajat in acest domeniu extrem de competitiv.

3. Arhitect peisagist

Ce ai face: la fel ca un arhitect structural schiteaza planuri pentru cladiri si case, un arhitect peisagist proiecteaza spatii exterioare pentru zone publice si private. In timp ce ei petrec ceva timp in interior proiectand modele si intalnindu-se cu clientii, munca lor implica adesea sa fie afara, pe santiere.

Ce ai nevoie: o diploma de licenta si un stagiu sau rezidentiat ca formare la locul de munca.

4. Lucrator in recreere

Ce ai face: distractia este aproape incorporata in acest titlu si descrierea postului. Lucratorii de recreere conduc activitati in aer liber in tabere, centre de recreere, parcuri si unitati de ingrijire medicala si rezidentiala.

Ce ai nevoie: Lucratorii din recreere au nevoie de o diploma de liceu sau echivalent, cu o scurta pregatire la locul de munca. Ce ati castiga: salariul mediu pentru un muncitor in recreere este de 13,50 USD pe ora.

5. Tehnician

Ce ai face: Te-ai intrebat vreodata cum hartile sunt atat de precise, cu fiecare curba a pamantului si curba unui rau? Aceasta ar fi responsabilitatea tehnicienilor de sondaj. Ei masoara pamantul si numeroasele sale caracteristici, adunand date care in cele din urma sunt folosite pentru a crea harti topografice.

De ce aveti nevoie: Tehnicienii in topografie necesita o diploma de liceu sau o echivalenta, plus pregatire la locul de munca.

6. Zoolog si biolog al vietii salbatice

Ce ai face: Preferi animalele oamenilor? Exista un intreg domeniu de locuri de munca in aer liber doar pentru tine. Zoologii studiaza fiziologia animalelor, comportamentul lor si modul in care acestea interactioneaza cu habitatele lor, precum si cu alte specii.

Ei pot lucra intr-un birou sau intr-un laborator, dar deseori petrec o cantitate semnificativa de timp pe teren culegand date (pentru ca animalele prefera in general in aer liber, la fel ca tine).

Sursa: https://bbc.com
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: