Top obiective turistice in Craiova

Publicat de Micu Adi Marian in 15 Februarie 2023
Top obiective turistice in Craiova
Top obiective turistice in Craiova

Vrei sa explorezi cele mai fascinante destinatii turistice din Craiova? Citind acest articol vei afla care sunt cele mai populare si interesante obiective turistice din acest oras minunat.

Craiova este un oras istoric si cultural din sud-vestul Romaniei. Este considerat unul dintre cele mai importante centre culturale si economice ale Olteniei. Orasul este bogat in istorie, arta si cultura, ceea ce il face un loc atractiv pentru turisti. In acest articol, vei afla despre cele mai populare obiective turistice prezente pe harta Craiova.

Cetatea Craiovei

Cetatea Craiovei este una dintre cele mai vechi si frumoase atractii turistice din oras. Construita in secolul al XIV-lea, cetatea a fost fortificata si extinsa de-a lungul secolelor. In prezent, cetatea este o ruina fascinanta, care este un punct de atractie turistica important pentru oras.

Biserica Sfantul Dumitru

Biserica Sfantul Dumitru este un alt obiectiv turistic important din Craiova. Construita in secolul al XVII-lea, biserica este considerata un exemplu de arhitectura religioasa deosebit de frumoasa. Cu o fatada impresionanta si o istorie bogata, biserica Sfantul Dumitru este o destinatie turistica populara pentru cei pasionati de arhitectura si istorie.

Muzeul de Arta Craiova

Muzeul de Arta din Craiova este o alta atractie turistica populara. Aici poti gasi o colectie impresionanta de arta europeana, dar si de arta romaneasca si olteniana. Muzeul gazduieste lucrari de arta de la artisti faimosi precum Nicolae Grigorescu si Theodor Aman. Este un loc perfect pentru cei pasionati de arta si cultura.

Parcul Romanescu

Parcul Romanescu este unul dintre cele mai mari parcuri din Craiova. Intins pe o suprafata de 96 de hectare, parcul are multe alei, lacuri, cascade si terenuri de sport. Aici poti petrece o zi minunata in mijlocul naturii. Parcul este, de asemenea, cunoscut pentru colectia sa impresionanta de plante exotice, care ii confera un farmec unic.

Concluzie:

Craiova este un oras cu o istorie bogata si un patrimoniu cultural deosebit. Din cetatea medievala si pana la Parcul Romanescu, exista multe atractii turistice fascinante de explorat.

 
Sursa: https://www.primariacraiova.ro
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: