Pasca fara aluat! Cea mai simpla si rapida reteta
Publicat de Ana Ionescu in 17 Aprilie 2020Pasca este unul dintre preparatele traditionale de Paste care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatoare. Iti propunem o reteta rapida si sanatoasa de pasca fara aluat. Nu necesita mult timp pentru preparare si este delicioasa:
Ingrediente
- 600 g branza de vaci grasa
- 100 g smantana
- 6 oua
- 300 g zahar
- 6 linguri faina
- 180 g unt, la temperatura camerei
- 100 g stafide
- 1 praf de copt
- 2 linguri esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie mare
- sare
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza bine galbenusurile cu zaharul, untul si un praf de sare pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga branza, smantana, praful de copt si faina.
Bate albusurile spuma. Cand s-au intarit suficient se incorporeaza in amestecul de galbenus. Adauga vanilia si coaja de lamaie. La final adauga stafidele. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda unsa bine cu unt. Se coace 40-45 de minute.
Pofta buna!
Sursa: https://a1.ro