De ce nu este bine sa bei lichidul din conserve

Publicat de Ana Ionescu in 08 Aprilie 2020
De ce nu este bine sa bei lichidul din conserve
De ce nu este bine sa bei lichidul din conserve

Spre deosebire de lichidul care se formeaza in iaurturi, cel din conserve nu este recomandat pentru consum.

Nutritionistii recomanda in general sa consumam produse proaspete cum ar fi fructe sau legume, leguminoase, produse congelate, oua, carne si peste.

Conservele ar trebui consumate cu moderatie, chiar daca sunt de multe ori preferate datorita termenului mare de valabilitate.

Din pacate insa, pentru a rezista, producatorii adauga in aceste conserve diversi aditivi pentru a mentine alimentele.

Conservele pot fi o sursa de alimentatie daca sunt alese corect. Nu toate sunt la fel. De asemenea, consumul lor zilnic nu este recomandat. Spre deosebire de lichidul din iaurturi, care nu trebuie irosit, deoarece multe beneficii ale iaurtului in sine sunt depozitate acolo, lichidul din conserve nu este recomandat pentru consum regulat.

Acest lichid este practic lichidul in care a fost preparata mancarea. O conserva buna nu ar trebui sa aiba mai mult decât apa, sare si niste antioxidanti, de aceea este important sa cititi eticheta.

De asemenea, nutritionistii atentioneaza ca acest lichid este locul in care se aduna cea mai mare cantitate de calorii. Acel suc al fructului furnizeaza calorii si zaharuri goale, libere din fibra fructelor.

Il pot bea sau il pot folosi pentru gatit?

Lichidul din conserve nu trebuie considerat in sine rau si poate avea chiar si niste nutrienti solubili in apa datorita gatitului, dar, in termeni generali, ideal ar fi scurgerea lui din alimentelor.

In unele cazuri, lichidul din conserve poate fi folosit pentru prepararea mancarurilor, insa specialistii recomanda sa il scurgem din cauza continutului mare de sare. Nutritionistii recomanda sa alegem conserve in ulei de masline, si nu in ulei de floarea-soarelui.

Acesta din urma este mai inflamator, desi nu trebuie sa ne facem griji pentru conservanti, aditivi sau antioxidanti, deoarece indeplinesc garantiile de calitate si siguranta alimentara.

Aparent, ceea ce ar trebui sa ne preocupe sunt ingredientele pe care le au astfel de conserve , evitând astfel siropurile si uleiurile de calitate scazuta sau aromatizantii.

Sursa: https://abc.es
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: