Ingredientul care ajuta digestia si creste imunitatea. Trebuie sa il pui in ciorbe si supe

Publicat de Micu Adi Marian in 24 Aprilie 2020
Ingredientul care ajuta digestia si creste imunitatea. Trebuie sa il pui in ciorbe si supe
Ingredientul care ajuta digestia si creste imunitatea. Trebuie sa il pui in ciorbe si supe

Ciorbele si supele sunt preparate delicioase si foarte sanatoase. Mentin senzatia de satietate pentru doua ore si sunt considerate de nutritionisti un aliment complet, de aceea sunt recomandate adesea in curele de slabire.

Pentru a face insa ciorbele si supele si mai sanatoase exista un ingredient cheie, care ajuta la digestie si creste imunitatea. 

"Cand venea primavara, bunica punea in oala toate "buruienile" si frunzele crude ce crsteau pe langa gard: urzici, stevie, loboda, leurda...  Nu avea nevoie de acordul nutritionistilor, bunul simt ii spunea ca e momentul pentru cruditati si verdeturi, sezonul pentru o infuzie de vitamina C, minerale si acid folic.

Si mai facea un lucru: acrea toate ciorbele de legume din post cu bors sau zeama de varza. Nu conteaza daca ciorba e cu orez, cu cartofi sau dreasa cu ou, important este sa aiba bors. Cu siguranta nu auzise despre probiotice, dar instinctiv stia ce contine un meniu antianemic si de crestere a imunitatii.

De cand cu progresul noi am cam uitat de instinct si de Natura, cumparam suplimente si uitam de alimente. Nu exista un element mai sanatos si mai eficient pentru digestie si imunitate, decat alimentele fermentate.

Dati-i organismului colonii de bacterii benefice si va sti singur sa-si gaseasca echilibrul. Iar zeama de varza si borsul sunt doua "licori" pe cat de gustoase, pe atat de fabuloase.

Folositi-le cu incredere, si-au demonstrat eficienta de-a lungul a multor generatii, a marturisit nutritionistul Mihaela Bilic, pe pagina sa de Instagram. 

Sursa: https://doctorulzilei.ro
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: