Dieta Sirtfood: sfaturi pentru incepatori

Publicat de Ana Ionescu in 01 Aprilie 2020
Dieta Sirtfood: sfaturi pentru incepatori
Dieta Sirtfood: sfaturi pentru incepatori

Noi diete apar in fiecare ani, insa dieta Sirtfood pare sa fie una care are succes si prezinta rezultate, potrivit ultimelor statistici.

Dieta Sirtfood a devenit una dinte curele de slabire populare printre celebritatile din Europa, mai ales ca permite consumul de vin rosu si ciocolata.

Noile diete la moda par sa apara regulat, iar Dieta Sirtfood este una dintre cele mai recente.

Creatorii dietei spun ca sirtuinele sunt secretul pentru deblocarea pierderii de grasime si prevenirea bolilor.

Ce este dieta Sirtfood?

Doi nutritionisti celebri care lucreaza pentru o sala de gimnastica privata din Marea Britanie au dezvoltat dieta Sirtfood.

Acestia spun ca dieta este un regim alimentar revolutionar si sanatos care functioneaza activand "gena ta slaba".

Aceasta dieta se bazeaza pe cercetarile asupra sirtuinelor (SIRTs), un grup de sapte proteine gasite in organism care s-a dovedit ca regleaza o varietate de functii, inclusiv metabolismul, inflamatia si durata de viata (1Trusted Source).

Anumiti compusi ai plantelor naturale pot fi capabili sa creasca nivelul acestor proteine in organism, iar alimentele care le contin au fost denumite "alimente sirt".

Lista "primelor 20 de produse alimentare tip sirtfood" furnizate de Dieta Sirtfood include:

Dieta combina alimentele sirtuine si restrictiile de calorii, ambele putand determina organismul sa produca niveluri mai mari de sirtuine.

Cartea dietetica Sirtfood include planuri de masa si retete de urmat, dar exista o multime de alte carti de retete pentru dieta dietetica.

Creatorii acestei cure sustin ca Dietei Sirtfood va duce la pierderea rapida in greutate, pastrandu-se insa masa musculara si protejand organismul de boli cronice.

Rezumat

Dieta Sirtfood se bazeaza pe cercetarile asupra sirtuinelor, un grup de proteine care regleaza mai multe functii din organism. Anumite alimente numite sirtfoods pot determina organismul sa produca mai multe dintre aceste proteine.

Este eficienta?

Autorii Dietei Sirtfood fac afirmatii indraznete, inclusiv faptul ca dieta poate supraincarca pierderea in greutate, va poate activa "gena slaba" si poate preveni bolile.

Problema este ca nu exista prea multe dovezi care sa le sprijine. Pana in prezent, nu exista dovezi convingatoare ca Dieta Sirtfood are un efect mai benefic asupra pierderii in greutate decat orice alta dieta cu restrictii calorice.

Si desi multe dintre aceste alimente au proprietati sanatoase, nu au existat studii umane pe termen lung care sa stabileasca daca consumul unei diete bogate in alimente sirtfood are beneficii tangibile pentru sanatate.

Sursa: https://healthline.com
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: