Dieta Paleo: slabesti 30 de kilograme in 6 luni

Publicat de Ana Ionescu in 07 Mai 2020
Dieta Paleo: slabesti 30 de kilograme in 6 luni
Dieta Paleo: slabesti 30 de kilograme in 6 luni

Dieta Paleo este un regim alimentar pe care se bazau stramosii nostri din epoca e piatra. Aceasta dieta presupune consumul de alimente intregi.

Adeptii dietei Paleo resping dietele moderne care sunt pline de alimente procesate. Ei cred ca intoarcerea la modul in care au mancat vanatorii-culegatori poate provoca mai putine probleme de sanatate.

Dieta Paleo nu este sigura pentru toata lumea. Medicii nu cunosc efectele sale asupra copiilor, femeilor insarcinate sau a adultilor mai in varsta. Persoanele cu afectiuni cronice, cum ar fi boala inflamatorie a intestinului, ar trebui sa consulte un medic inainte de a incerca o dieta paleo. Persoane care au urmat aceasta cura de slabire sustin ca au slabit aproximativ 30 de kilograme in 6 luni, fara sa se infometeze.

Regulile dietei Paleo

Regula numarul 1: vegetalele ocupa doua treimi din farfurie – iar restul va fi ocupat de o portie de proteine, respectiv carne de marimea podului unei palme, un fruct ?i o portie de grasimi sanatoase, cum este avocado de exemplu.

Regula numarul 2: Trebuie sa elimini din toate alimentele care pot provoca inflamatii in corp, precum aditivi, conservanti, sare sau zahar. De asemenea, sunt excluse lactatele de orice fel ?i dulciurile rafinate, precum ?i cerealele, atat de ridicate in slavi la momentul actual

Regula 3: nu trebui sa numeri caloriile. Poti manca oricat si orice doresti, atat timp cat corpul nu primeste aditivi. Pentru a potoli pofta de dulce poti consuma fructe.

Regula numarul 4: poti trisa o data pe saptamana.

Ce alimente sunt permise si care trebuie evitate

Ai voie sa mananci: carne, peste, oua, legume, fructe, nuci, seminte, ierburi aromate, condimente, grasimi sanatoase si uleiuri sanatoase.

Trebuie sa eviti: alimentele procesate, zaharul, bauturile carbogazoase, cerealele, majoritatea produselor lactate, leguminoasele, indulcitorii artificiali, uleiurile vegetale, margarina si grasimile trans.

Meniul pentru 7 zile

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

Sambata

Duminica

Sursa: https://doc.ro
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: