Dieta Montignac: scapi de kilograme si previi efectul yo-yo

Publicat de Micu Adi Marian in 09 Mai 2020
Dieta Montignac: scapi de kilograme si previi efectul yo-yo
Dieta Montignac: scapi de kilograme si previi efectul yo-yo

Dieta Montignac a fost inventata de francezul Michel Montignac, care s-a confruntat si el cu mari probleme de greutate.

Aceasta dieta foloseste indexul glicemic al alimentelor pentru o slabire sanatoasa. Se bazeaza pe consumul de carbohidrati cu un indice glicemic scazut, care au ca efect reducerea nivelului de zahar din sange si al insulinei.

Rezultatul este pierderea in greutate si multiple beneficii legate de sanatate.

Dieta Montignac, principalele obiective

Metoda Montignac nu impune o cantitate limitata de mancare, ci sa acorzi o atentie mai mare asupra alimentelor in ceea ce priveste valoarea lor nutritionala.

Ce caracteristici trebuie sa aiba alimentele

Cele doua faze ale dietei Montignac

Faza I – planul de slabit

Principalul tel al acestei faze este sa alegi carbohidratii cu indice glicemic sub valoarea de 50.  Daca ai mai putin de 5 kilograme de slabit, trebuie sa stai in faza I cel putin trei luni.

In cazul in care ai nevoie sa pierzi mai multe kilograme, trebuie sa stai in aceasta faza inca o luna dupa ce ai atins greutatea dorita.

Faza a II-a: Faza de stabilizare si preventie

Vei continua sa alegi carbohidratii pe baza indicelui lor glicemic. Insa, in timpul acestei faze, ai o mare varietate din care sa alegi.

Separarea carbohidratilor si grasimilor

Cu dieta Montignac poti alege din doua feluri de mancaruri: fie o masa proteica lipidica, fie o masa proteica cu carbohidrati.

Prima inseamna sa combini proteinele cu grasimile. La aceasta masa poti sa consumi carbohidrati care au indicele glicemic sub valoarea de 35.

Mesele proteice cu carbohidrati presupun carbohidrati cu indice glicemic intre 35 si 50. La aceasta masa trebuie sa eviti grasimile, mai putin cele ce contin omega 3 sau portiile foarte mici de grasimi mononesaturate.

Trebuie sa astepti cel putin doua ore dupa o masa cu carbohidrati pana la urmatoarea la care poti consuma grasimi.

Alimente recomandate in dieta Montignac

Pastrav, biban de mare, somon, sunca, friptura de vita, pui, oua, iaurt de soia, branza cottage fara grasime, linte, paine integrala Montignac, ovaz, orez basmati, migdale, nuci, grapefruit, portocale, mere, pere, anghinare, varza, rucola, spanac, zuccchini, sfecla rosie, ciocolata neagra, ulei de masline.

Dieta Montignac: principii generale:

Alimente permise:

Meniul pe zile:

Luni:

Marti:

Miercuri:

Joi:

Vineri:

Sambata:

Duminica:

Sursa: https://life.ro
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: