Dieta indiana: tot ce trebuie sa stii. Meniul complet pentru o saptamana!

Publicat de Ana Ionescu in 04 Aprilie 2020
Dieta indiana: tot ce trebuie sa stii. Meniul complet pentru o saptamana!
Dieta indiana: tot ce trebuie sa stii. Meniul complet pentru o saptamana!

Bucataria indiana este cunoscuta pentru condimentele vibrante, ierburile proaspete si varietatea mare de arome bogate.

Desi dietele si preferintele variaza in intreaga India, majoritatea oamenilor urmeaza o dieta bazata pe plante. Aproximativ 80% din populatia indiana practica hinduismul, o religie care promoveaza o dieta vegetariana sau lacto-vegetariana.

Dieta indiana subliniaza un aport ridicat de alimente vegetale precum legume, linte si fructe, precum si un consum redus de carne.

Dietele traditionale indiene sunt bazate pe plante si se concentreaza pe ingrediente proaspete - alimente ideale pentru a promova un stil de viata sanatos.

Beneficii pentru sanatate

Dietele pe baza de plante au fost asociate cu multe beneficii pentru sanatate, inclusiv un risc mai mic de boli de inima, diabet si anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de san si de colon.

In plus, dieta indiana a fost legata de un risc redus de boala Alzheimer. Cercetatorii considera ca acest lucru se datoreaza consumului redus de carne si accentului pus pe legume si fructe. Urmarea unei diete indiene sanatoase pe baza de plante poate ajuta nu numai la scaderea riscului de boli cronice, dar poate incuraja si pierderea in greutate.

Ce grupuri de alimente include dieta indiana

Dieta indiana este bogata in alimente nutritive precum cereale, linte, grasimi sanatoase, legume, lactate si fructe.

Dietele majoritatii indienilor sunt puternic influentate de religie, in special de hinduism. Religia hindusa invata nonviolenta si ca toate lucrurile vii ar trebui sa fie evaluate in egala masura. Acesta este motivul pentru care este incurajata o dieta lacto-vegetariana, iar consumul de carne, pasari de curte, peste si oua este descurajat. Lacto-vegetarienii, insa, mananca produse lactate.

O dieta lacto-vegetariana sanatoasa ar trebui sa se concentreze pe cereale, linte, lactate, legume, fructe si grasimi sanatoase precum uleiul de nuca de cocos.

Condimentele precum turmericul, coriandrul, ghimbirul si chimenul sunt in fruntea mancarurilor traditionale, adaugand aroma bogata si avantaje nutritive puternice.

Turmericul, unul dintre cele mai populare condimente utilizate in India, este recunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii, antibacteriene si anticancerigene.

S-a descoperit ca un compus din turmeric numit curcumina combate inflamatia in organism, imbunatateste functia creierului si reduce factorii de risc ai bolilor de inima.

Ce alimente poti manca

Mesele si gustarile trebuie sa se concentreze pe alimentele proaspete, integrale, aromate cu ierburi si condimente.

In plus, adaugarea legumelor in dieta indiana non-amidonice precum verdeata, vinetele sau rosiile in mesele tale va oferi un impuls de fibre care te poate ajuta sa te simti multumit o perioada mai lunga de timp dupa ce ai mancat.

Ce sa bei

O modalitate usoara de a reduce din excesul de calorii si zahar este de a evita bauturile si sucurile indulcite cu zahar. Aceste bauturi pot avea un continut ridicat de calorii si zahar, ceea ce poate afecta negativ pierderea in greutate.

Optiunile pentru bauturi sanatoase includ:

Meniul pentru o saptamana

Ziua 1

Este important sa mananci numai fructe. Poti consuma orice fruct, cu exceptia strugurilor, bananelor si mango, pentru ca acestea contin mai mult zahar. Ai grija ca din dieta sa nu lipseasca pepenele rosu, portocalele, merele, rodiile si capsunile. Poti sa le consumi in orice cantitate doresti.

Ziua 2

In aceasta zi trebuie sa mananci doar legume, fierte sau crude. De dimineata poti consuma un cartof fiert. Astfel, ii vei oferi organismului suficienta energie si carbohidrati pentru intreaga zi. Include in dieta multe legume verzi.

Ziua 3

In cea de-a treia zi trebuie sa mananci legume si fructe. Nu ai voie, insa sa mananci cartofi.

Ziua 4

In aceasta zi, ai voie sa consumi banane pe parcursul zilei, dar nu mai tarziu de ora 6. De asemenea, poti sa bei pana la 4 pahare de lapte. in ciuda faptului ca se spune ca bananele ingrasa, in acest regim alimentar, acestea actioneaza ca o sursa de potasiu si sodiu pentru organism.

Ziua 5

In aceasta zi consuma rosii, varza si branza de vaci. Poti sa mananci consuma pana la 6 rosii. Mai mult, este important sa cresti aportul de apa cu 1/4 din consumul zilnic.

Ziua 6

Poti sa mananci varza, branza de vaci si alte legume, dar fara rosii. in schimbi, poti sa-si faci o supa de rosii.

Ziua 7

Ultima zi a dietei este si cea mai importanta. in aceasta zi, poti sa bei un suc de fructe proaspete si este indicat sa mananci o cana de orez brun sau alte legume.

Sursa: https://healthline.com
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: