Dieta cu ovaz: slabeste sanatos. Ce beneficii are ovazul pentru sanatate

Publicat de Micu Adi Marian in 03 Mai 2020
Dieta cu ovaz: slabeste sanatos. Ce beneficii are ovazul pentru sanatate
Dieta cu ovaz: slabeste sanatos. Ce beneficii are ovazul pentru sanatate

Dieta cu ovaz este o cura de slabire sanatoasa, care ajuta de la detoxifierea organismului si la scaderea rapida in greutate. Intr-o saptamana poti slabi pana la 5 kilograme.

Aceasta cura este recomandata insa pentru o perioada scurta si ajuta la stimularea arderilor.

Planul alimentar bazat pe consumul de ovaz poate fi pus in practica vara, pentru a combina fructe si legume proaspete cu ovaz.

Ce beneficii are ovazul pentru sanatate

Ovazul este una dintre cele mai complete cereale si are numeroase beneficii pentru sanatate. Ajuta la stimularea activitatii metabolice si imbunateste digestia, prevenind constipatia.

De asemenea, ovazul este un bun energizant si ajuta la mentinerea performantei fizice si mentale. Carbohidratii din componenta ovazului sunt absorbiti lent, prevenind fluctuatiile glicemiei.

Ovazul contine grasimi "bune", care au un impact benefic asupra sanatatii cardiovasculare si cerebrale.

in perioada in care urmezi dieta cu ovaz, nu consuma alte surse de carbohidrati, precum orezul, leguminoasele sau pastele. De asemenea, evita toate sursele de grasimi saturate si zahar.

Meniu zilnic

Dieta cu ovaz, micul dejun

Dieta cu ovaz consta in includerea ovazului in toate mesele principale. Ovazul poate fi foarte bine combinat cu alimente sarace in calorii, cum ar fi fructele, legumele si carnea slaba. Acesta este unul din beneficiile importante.

Alege una dintre variantele urmatoare:

Dieta cu ovaz, pranz

Dieta cu ovaz, cina

Sursa: https://dcnews.ro
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: