Dieta cardiologilor: meniul complet pe 5 zile
Publicat de Ana Ionescu in 08 Aprilie 2020Dieta cardiologilor este un regim alimentar care se bazeaza pe ingrediente simple. Alimentele permise in cadrul dietei pot fi consumate atat gatite, cat si in stare naturala.
In cadrul acestei diete se mananca diferit in fiecare zi, timp de 5 zile. Dupa aceste zile este recomandata o pauza de 2 zile, in care poti manca ce doresti, dupa care ciclul se reia. Dieta se poate repeta de maxim 3 ori. La final poti pierde pana la 15 kilograme.
Micul dejun este acelasi in fiecare zi si consta in fructe: piersici, portocale, pepeni, pere etc. Strugurii si bananele sunt strict interzise. Specialistii sustin ca e bine ca in aceasta perioada sa iei magneziu. In plus, este obligatoriu sa consumi 2 litri de apa pe zi.
Meniul de mai jos se repeta, de luni pana vineri. In weekend puteti manca ce doriti, dar in cantitati mici si fara prajeala sau fast-food.
Ziua 1
- Mic dejun: fructe in fiecare zi
- Pranz: o portocala, un ou fiert si o ceasca (200 ml) de iaurt
- Cina: Doua rosii, doua oua fierte, o salata mica sau o jumatate de castravete cu doua bucati de paine prajita
Ziua 2
- Pranz: O portocala si o ceasca de iaurt
- Cina: o rosie, 125 g. carne fiarta, o portocala si o ceasca de cafea sau ceai fara zahar
Ziua 3
- Pranz: un ou fiert, o ceasca de iaurt si o salata sau castravete
- Cina: O portocala, 125 g. o carne fiarta, un toast si o ceasca de cafea sau ceai fara zahar
Ziua 4
- Pranz: 125 de grame. de branza (lapte de vaca), o rosie si o felie de paine
- Cina: Doua rosii, 125 g. de carne fiarta, un mar si o felie de paine prajita
Ziua 5
- Pranz: 200 de grame de carne sau peste (gatite), o rosie si o felie de paine prajita
- Cina: jumatate de kilogram de cartofi, morcovi sau mazare (fierte)