Cum trebuie sa depozitezi alimentele pentru a le prelungi termenul de valabilitate
Publicat de Ana Ionescu in 02 Aprilie 2020Depozitarea corecta a alimentelor sau unele trucuri te pot ajuta sa prelungesti termenul de valabilitate al unor produse.
De multe ori, se intampla sa cumperi mai multe alimente, insa ajungi sa arunci o parte dintre ele deoarece se altereaza. Modul de depozitare al alimentelor este foarte important pentru ca acestea sa reziste mai mult timp.
Cum depozitam alimentele pentru a le prelungi termenul de valabilitate
- Laptele, in recipiente de sticla
- Sticla ramane tot timpul rece, astfel ca incat calitatea laptelui nu este afectata in timpul in care acesta este scos din frigider
- Branza, invelita in servetel de hartie imbibat in otet
- Umezeste un prosop de hartie cu otet diluat cu apa si ambaleaza branza in el, apoi pune-o intr-o caserola din plastic. Aceasta isi va pastra astfel mai mul timp proprietatile si nu va capata un aspect galben
- Fructele si legumele, tinute separat. Fructele emit niveluri mari de etilena, substanta care poate altera usor alte alimente. De aceea este foarte important ca acestea sa nu stea langa legume sau alte alimente sensibile la acest gaz
- Cartofii ar trebui depozitati in pungi, pentru a sta departe de ceapa, leguma care le poate provova incoltirea mult prea devreme din cauza acestui gaz pe care il emana
- Painea proaspata trebuie tinuta in hartie. Pentru a pastra painea cat mai proaspata, acoperiti-o cu un prosop de bucatarie uscat si asezati-o intr-o punga de hartie. Acest lucru ii permite sa respire fara a o usca
- Lamaile tinute in pungi din plastic pot rezista o luna
Potrivit unui experiment al site-ului de cooking The Kitchn a aratat ca cea mai buna metoda de a pastra lamaile proaspete este sa le tinem intr-o punga de plastic - acestea au durat o luna.
- Ciupercile trebuie depozitate invelite in hartie
- Ciupercile rezista cel mai mult timp depozitate in hartie, pentru ca atunci cand umiditatea se evapora din ele, hartia o va absorbi. Astfel, impiedica aparitia mucegaiului
- Avocado va rezista mai mult daca este taiat pe jumatate si uns cu ulei de masline
- Fructele de padure, spalate cu otet si apa
Pentru preveni alterarea fructelor de padure este bine sa le speli rapid intr-o solutie formata din trei parti de apa si una de otet. Apoi trebuie clatite si uscate bine. Acest proces va indeparta bacteriile care ar fi putut duce la stricarea fructelor.
Sursa: https://adevarul.ro