Cum iti intaresti si protejezi plamanii de infectia cu coronavirus. Iata ce trebuie sa faci

Publicat de Ana Ionescu in 27 Martie 2020
Cum iti intaresti si protejezi plamanii de infectia cu coronavirus. Iata ce trebuie sa faci
Cum iti intaresti si protejezi plamanii de infectia cu coronavirus. Iata ce trebuie sa faci

Cea mai buna modalitate de a te proteja de coronavirus, pe langa respectarea masurilor recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), este sa ai grija de sanatatea ta generala, astfel incat sistemul tau imunitar sa fie in cele mai bune conditii.

COVID-19 afecteaza in principal plamanii si sistemul respirator, de aceea este importanta intarirea acestor organe, astfel incat riscurile infectarii sa fie cat mai mici. Iata ce trebuie sa faci:

Bea suficienta apa

Apa este esentiala pentru ca organismul sa ramana sanatos. De asemenea, o buna hidratare ajuta la functionarea normala a plamanilor. Consumul a 8 pahare de apa pe zi reduce sansele de a suferi de boli respiratorii precum astmul sau bronsita cronica.

Stai departe de fumul de tigara

Daca esti fumator este recomandat sa renunti cat mai repede la acest viciu, deoarece persoanele care fumeaza sunt mai predispuse la complicatii in cazul unei infectii cu coronavirus. In cazul in care nu reusesti sa renunti de tot, este bine sa reduci numarul tigarilor.

Consuma alimente bogate in Vitamina A

Conform MedlinePlus, vitamina A ajuta la formarea si intretinerea dintilor sanatosi, a tesuturilor moi si a oaselor, precum si a mucoaselor si pielii. Lactatele, morcovii, broccoli, pepenele, puiul au cantitati mari de vitamina A.

Vitamina C

Conform Mayo Clinic, Vitamina C, cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, este un element care ajuta la formarea vaselor de sange, cartilaj, muschi si colagen in oase. in acelasi timp, este vitala in procesul de recuperare a organismului.

Vitamina E

MedlinePlus explica faptul ca vitamina E este o substanta vitala pentru ca organismul uman sa creasca si sa se dezvolte corect. Este foarte importanta pentru sistemul imunitar si metabolism. Poate fi gasita in alimente precum uleiuri vegetale, nuci si legume cu frunze verzi (cum ar fi spanacul si broccoli).

Fa exercitii

O viata activa incurajeaza oxigenarea si, prin urmare, consolideaza sistemul respirator. Poti face urmatoarele exercitii pentru a beneficia de plamani:

Sursa: https://vix.com
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: