Comanzi mancare online? Ce masuri de siguranta trebuie sa iei

Publicat de Micu Adi Marian in 05 Aprilie 2020
Comanzi mancare online? Ce masuri de siguranta trebuie sa iei
Comanzi mancare online? Ce masuri de siguranta trebuie sa iei

In plina pandemie de coronavirus, comenzile online de mancare au crescut foarte mult. Pentru a evita sa mai iasa din case, foarte multe persoane au ales aceasta varianta. Este sigura insa comandarea online a mancarii?

In principiu, specialistii ne asigura ca nu este niciun pericol, insa ne sfatuiesc sa ne luam cateva masuri de precautie.

Oficialii FDA (Food and Drug Administration) sustin ca nu exista niciun risc cunoscut ca noul coronavirus sa fie transmis prin alimente. Riscul poate aparea doar in cazul unui contact cu persoanele care livreaza mancarea.

Spre deosebire de virusii gastrointestinali precum norovirusul sau hepatita A, care se transmit adesea prin alimente cotaminate, coronavirusul esteun virus care provoaca boli respiratorii.

Pana in prezent nu s-a descoperit ca expunerea la alimente preparate de alte persoane poate duce la imbolnavire, se arata si site-ul agentiei.

Evita pe cat posibil contactul direct cu livratorul

Odata ce ai comandat mancarea, iar curierul ajunge cu ea la usa, incearca sa nu ai un contact direct cu acesta. II poti transmite sa lase produse comandate la usa si sa alegi varianta platii cu cardul.

Foloseste manusi de protectie

Nu lua mancarea livrata direct cu mana, ci foloseste manusi de protectie. Virusul poate rezista pana la 24 de ore pe ambalajele de hartie. Scoate mancarea din ambalajul in care ti-a fost livrata si arunca cat mai repede punga.

Nu manca direct din caserole

Foloseste farfuriile proprii cand consumi mancarea si nu caserolele in care ti-a fost livrata mancarea.

Spala-te foarte bine pe maini

Dupa ce ai pus mancarea in farfurii curate, avand grija sa nu atingi preparatele, arunca ambalajele si spala-te foarte bine pe maini, pentru a indepara orice urma de virus.

Sursa: https://goodhousekeeping.com
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: