Cate calorii contine o cafea

Publicat de Micu Adi Marian in 02 Aprilie 2020
Cate calorii contine o cafea
Cate calorii contine o cafea

Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi din lume, in mare parte datorita continutului sau de cofeina.

Cafeaua simpla poate oferi un impuls de energie si nu contine aproape deloc calorii. Cu toate acestea, daca adaugam in ea si alte produse precum lapte, zahar si alte arome crestem numarul de calorii suplimentare.

Intrucat cafeaua se face prin prepararea boabelor de cafea, aceasta contine in mare parte apa si, prin urmare, aproape deloc calorii.

Cu toate acestea, nu toate bauturile facute cu cafea sunt sarace in calorii. Tabelul de mai jos prezinta numarul aproximativ de calorii in diferite bauturi de cafea.

Bautura (240 ml)Calorii
Cafea Neagra 2
Cafea Neagra cu gheata 2
Espresso 20
Cafea proaspata din boabe macinate 2
Cafea cu o lingura de frisca (15 ml) 32
Cafea cu  15 ml de lapte degresat 7
Cafea cu  15 ml de lapte degresat + 1 lingurita de zahar 38
Latte simplu 72
Latte cu arome (caramel, alune, etc.) 134
Cappuccino 46
Macchiato 52
Mocha 129
Frappe 146
Cafea cana 470 ml + 2 lingurite zahar + aroma cam 325

Dupa cum vedeti, un espresso contine mai multe calorii decat cafea obtinuta pe uncie, deoarece este mai concentrat. Cu toate acestea, un espresso (30 ml), are aproximativ 2 calorii.

In schimb, bauturile cu cafea facute cu lapte si zahar contin mult mai multe calorii decat cafeaua simpla. Retineti ca numarul de calorii dintr-o bautura pe baza de cafea depinde de ce tip de lapte este utilizat. In timp ce cafeaua obtinuta simpla nu contine aproape deloc calorii, cafeaua cu produse lactate, zahar si alte arome este mult mai mare in calorii.

In functie de ceea ce pui in cafea, precum si cat de multe bei, este posibil sa consumi mai multe calorii decat crezi.

Cafeaua si dietele

Acest lucru poate fi valabil mai ales pentru cei care folosesc mai mult de cateva linguri de lapte si mult zahar. Asadar, daca urmezi o dieta, este posibil sa ti se recomande si un consum limitat de cafea cu arome, zahar sau lapte.

Daca urmariti consumul de calorii sau incercati sa slabiti, este posibil sa doriti sa limitati bauturile de cafea care au cantitati excesive de zahar, lapte, creme sau arome.

In plus fata de calorii, bauturile cu cafea indulcite sunt de obicei bogate in zaharuri. Consumul mare de zahar poate fi legat de probleme de sanatate, cum ar fi boli de inima, obezitate si o gestionare deficitara a zaharului din sange.

Sursa: https://healthline.com
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: