Alimente de post sanatoase, care nu ingrasa

Publicat de Ana Ionescu in 12 Aprilie 2020
Alimente de post sanatoase, care nu ingrasa
Alimente de post sanatoase, care nu ingrasa

Postul este o perioada buna pentru detoxifierea organismului, dar si a spiritului. De asemenea, este o ocazie buna pentru a slabi. Nu toate alimentele de post insa sunt si foarte sanatoase.

Iata ce recomanda nutritionistii sa mancam in perioadele de post pentru a ne mentine sanatosi:

Quinoa

Pe langa continutul de proteine calitative, quinoa este o sursa bogata de calciu, pe care il luam in mod majoritar din produse lactate. In quinoa cantitatea de calciu este mai mare decat in greutatea echivalenta de lapte!

Ciuperci

Ciupercile au putine calorii, insa sunt pline de nutrienti. Sunt o sursa excelenta de proteine vegetale, de aceea este bine sa le incluzi in meniul tau in perioada postului.

Fasolea

Fasolea contine carbohidrati care nu cresc foarte rapid nivelul zaharului din sange, iar continutul de proteine este suplimentat de vitamina B si fier, acestea fiind surse pentru o vitalitate crescuta.

Semintele

Fibrele sunt foarte importante pentru o buna digestie, iar o sursa bogata de proteine si fibre sunt semintele. De exemplu, semintele de susan sunt bogate in calciu.

Spanacul

Spanacul este un aliment bogat in proteine. Este un aliment bogat in fier, care ne apara de anemie. In spanac gasim cantitati mari de vitamina A, vitamina K si folat. Vitamina A este importanta pentru vederea pe timpul noptii, dar si in cresterea si dezvoltarea celulara, reglarea functiilor sistemului imun si in reproducere.

Lapte de migdale

In perioada postului si nu numai, poti consuma lapte de migdale. Este mai putin caloric decat laptele de vaca si are un continut bogat de vitamina A, E si D, dar si de calciu.

Sfecla rosie

Sfecla rosie este un bun energizat pentru perioada postului deoarece inlatura obosela si ajuta la reinnoirea celulelor sanguine, prevenind anemia si stimuland sistemul imunitar.

Alimente de post nerecomandate

In perioada postului, foarte multe persoane maresc consumul de cartofi si paste fainoase. Acestea nu sunt insa sanatoase pentru organism si trebuie consumate cu moderatie. Poti consuma de exemplu paste integrale.

Evita mezelurile si pateurile de post deoarece contin foarte multi aditivi si E-uri.

Sursa: https://adevarul.ro
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: