8 alimente care te scapa de constipatie

Publicat de Ana Ionescu in 14 Mai 2020
8 alimente care te scapa de constipatie
8 alimente care te scapa de constipatie

Constipatia este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale sistemului digestiv. Stresul, lipsa miscarii fizice, munca sedentara, alimentele procesate si o dieta saraca in fibre pot fi cauzele principale.

O digestia normala inseamna scaun zilnic de doua sau de trei ori pe zi. Totusi, daca scaunul intarzie sa apara, este uscat sau apare o senzatie de evacuare incompleta, poate fi vorba despre constipatie. Alimentatia joaca un rol important in buna functionare a sistemului digestiv. Iata 10 alimente bune impotriva si prevenirea constipatiei: 

Ulei de masline

Uleiul de masline si grasimile sanatoase, in general, lubrifiaza bolusul fecal. Adaugarea uleiului de masline in salate sau legume ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal.

Ulei de masline extravirgin: se recomanda consumul a 4-6 linguri pe zi, presat la rece, pentru pansament.

Avocado

Este bogat in carbohidrati sub forma de fibre solubile si insolubile. De asemenea, este bogat in grasimi sanatoase. Include in dieta zilnica jumatate de avocado copt in salata sau in supe creme de legume. 

Apa de mare

Printre multitudinea de proprietati pe care le are se numara si cea a imbunatatirii tranzitului intestinal. Luati 150-200 ml apa de mare pe stomacul gol, daca doriti cu putin suc de lamaie.

Varza murata 

Aceasta varza fermentata actioneaza ca un probiotic care imbunatateste digestia si furnizeaza bacteriile intestinului. Incearca sa cumperi varza murata nepasteurizata. 

Prune uscate

Sunt ideale pentru a imbogati dieta zilnica cu fibre si nutrienti. Le poti consumat hidratate sau nehidratate. Mananca 2 prune uscate pe zi. 

Cereale de ovaz 

Aceste cereale sunt bogate in fibre solubile, care ajuta la cresterea bolusului fecal. in general, este recomandat ca toate cerealele pe care le consumi trebuie sa fie integrale pentru o contributie mai mare de nutrienti si fibre. 

Consuma 50 de grame de cereale de ovaz pe zi, sub forma de terci sau adaugate in supe creme de legume. 

Fasole verde

Aceasta leguminoasa, bogata in vitamine si minerale, ofera fibre solubile, hrana pentru microbiota intestinala. Este recomandat sa introducem zilnic legume de toate culorile in dieta noastra. Fasolea verde este o sursa bogata de fibre solubile si insolubile, vitamine, minerale si antioxidanti. Consuma cate 200-250 g de fasole verde de doua sau trei ori pe saptamana.

Kiwi

Este bogat in fibre solubile, care au un efect prebiotic, adica hranesc bacteriile din intestin. De asemenea, este bogat in vitamina C, un nutrient binecunoscut folosit pentru imbunatatirea tranzitului intestinal. Consuma 2 kiwi pe zi pentru micul dejun.

Sursa: https://cuerpomente.com
Distribuie in:
Te-ar putea interesa: